final del torneig

Càrrecs del PP i Cs elogien Díaz Ayuso per anar sense vel a la Supercopa com a símbol de «llibertat»

La presidenta de Madrid diu que es tracta d'un esdeveniment «històric» perquè per primera vegada les dones de l'Aràbia Saudita accedeixen a l'estadi

GRAF933. YEDA (ARABIA SAUDÍ), 12/01/2020.- El presidente del Real Madrid, Florentino Pérez (izda) y el del Atlético de Madrid, Enrique Cerezo (2i), esperan a los jugadores junto a las demás autoridades tras la final de la Supercopa de España que han disputado este domingo el Atlético de Madrid y el Real Madrid en el estadio King Abdullah Sports Center de Yeda, en Arabia Saudí. El Real Madrid venció 4-1 en la tanda de penaltis. EFE/Juanjo Martín

GRAF933. YEDA (ARABIA SAUDÍ), 12/01/2020.- El presidente del Real Madrid, Florentino Pérez (izda) y el del Atlético de Madrid, Enrique Cerezo (2i), esperan a los jugadores junto a las demás autoridades tras la final de la Supercopa de España que han disputado este domingo el Atlético de Madrid y el Real Madrid en el estadio King Abdullah Sports Center de Yeda, en Arabia Saudí. El Real Madrid venció 4-1 en la tanda de penaltis. EFE/Juanjo Martín / Juanjo Martín (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Diversos càrrecs del PP i Cs han lloat el gest de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, d'assistir a la cerimònia de  la final de la Supercopa de futbol celebrada a l'Aràbia Saudita sense vel, una cosa que emmarquen en la defensa de la igualtat i llibertat de la dona.

A les xarxes socials dirigents d'aquests dos partits, que governen en coalició a la Comunitat de Madrid, han destacat que la dirigent regional va simbolitzar així que la regió és símbol de «llibertat» i que així es va evidenciar a escala internacional.

Per a això han recorregut a una imatge en la qual s'aprecia Ayuso saludant jugadors del Reial Madrid sense vel i amb les mànigues del vestit arremangades.

La mateixa Ayuso va dir en la prèvia de la final entre el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid que la celebració de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita és un esdeveniment «històric» perquè per primera vegada dones d'aquest país poden accedir a un estadi sense restriccions per veure aquest tipus d'esdeveniments esportius.

Final de la Supercopa

«Sobretot en partits com avui demostrar en països com l'Aràbia Saudita, reconeguts per fer el contrari, ara comencen a obrir-se perquè hi ha per davant un futur prometedor», va desgranar la presidenta de la Comunitat de Madrid. En aquest sentit, Ayuso va afegir que la celebració d'aquest torneig, unit a l'efecte del turisme, «demostrarà» que les societats van provant la «igualtat» entre homes i dones «prosperen sempre més». «Un orgull presenciar com l'Aràbia Saudita fa passos per a la igualtat», va dir a les xarxes després del partit.

Notícies relacionades

Per la seva part, el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha assenyalat a Twitter a col·lació que el Govern regional «és el govern de la llibertat, aquí i a qualsevol racó del món». «Ben fet, Isabel Díaz Ayuso», ha afirmat el seu company de gabinet fent referència a la llibertat de vestimenta. Al seu torn, el secretari general del PP a escala nacional, Teodoro García Egea, ha dit també a Twitter que sabia que Ayuso «portaria més llibertat a Madrid, però ha demostrat que la porta allà on sigui present».

«Melena al vent, braços a l'aire i compartint protagonisme enmig del camp. Milers de dones obligades a portar vel, i milers d'homes que les obliguen a cobrir-se, veient-ho. Bona feina, @IdiazAyuso», ha apuntat a les xarxes la consellera de Cultura, Marta Rivera. En aquesta línia, el portaveu del PP a l'Assemblea de Madrid, Alfonso Serrano, ha dit que les imatges d'Ayuso estan «recorrent Espanya i part del món» i que la presidenta regional va donar «exemple de defensa de la igualtat».