SOSPITES DE CORRUPCIÓ

Ayuso lamenta que estiguin intentant "engegar a rodar" la seva investidura i "danyar" el seu honor

La candidata del PP a la presidència de la Comunitat de Madrid avisa que ho suporta "tot" i defensa la seva "honradesa"

zentauroepp49290807 madrid 01 08 2019  politica  isabel diaz ayuso  partido popu190801141855

zentauroepp49290807 madrid 01 08 2019 politica isabel diaz ayuso partido popu190801141855 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La candidata del PP a la Comunitat de Madrid i futura presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, ha lamentat que s’estigui intentant "engegar a rodar" la seva investidura i danyar el seu "honor", arran de diverses informacions que la relacionen amb la trama Púnica, tot i que ha avisat que ho suporta "tot".

En una entrevista concedida a 'El Mundo', recollida per Europa Press, Ayuso ha relatat que la campanya que hi ha en contra d’ella és perquè intenten "engegar a rodar" la seva investidura, marcar-la i danyar el seu honor, però que el que mai s’hauria imaginat és que es posés pel mig la seva família.

"Mai hauria pensat que es pogués arribar tan lluny... Jo ho suporto tot. El que em fa mal és que m’ataquin utilitzant algú que no es pot defensar per si mateix perquè està mort. El meu pare va morir en unes circumstàncies molt dures. Tampoc pensen que poden fer mal a altres persones com la meva mare. I això sembla que no li importa a ningú", ha lamentat en l’entrevista.

Així mateix, ha incidit que ha sigut una persona "honrada" que ha treballat de forma "molt discreta per molts anys", i que "mai ningú" l’ha cridat a un jutjat.

Informàtic i 'aconseguidor'

L’informàtic d’Eico Adrián de Pedro –germà d’Alejandro, presumpte 'aconseguidor' de contractes de la trama Púnica– va assenyalar en una declaració judicial realitzada el 2014 a la candidata a presidir la Comunitat com el seu contacte en el PP per als treballs de millora reputacional de la candidata Esperanza Aguirre a la campanya electoral del 2011.

Referent a això, Ayuso ha indicat que es tracten de declaracions de fa dos o tres anys, que es remunten a gairebé "una dècada enrere", per la qual cosa ha assegurat que ella només va col·laborar amb la comunicació del seu partit polític, i que l’"única vinculació" que pot arribar a tenir és per "qüestions tècniques".

A més, ha asseverat que no tenia cap "responsabilitat" ni en contractar ni en elegir aquesta gent". "Repeteixo que no he sigut cridada ni tan sols com a testimoni perquè en la meva actuació no hi ha res reprotxable", ha incidit.

Pel que fa que cobrés 4.000 euros treballant al gabinet d’Aguirre, la futura dirigent autonòmica ha defensat que es tractava d’"una època diferent, en les empreses i a tots els sectors" per la qual cosa "hi havia altres sous".

Rebuig de la corrupció

Notícies relacionades

Al ser preguntada sobre que el seu partit estigui vinculat a casos de corrupció, Ayuso ha assegurat que rebutja la corrupció "vingui d’on vingui", mentre ha reconegut que aquests casos han fet "molt mal" a la formació. No obstant, ha negat que el PP sigui el partit més corrupte, perquè "res supera utilitzar els diners de les institucions, sostreure'l dels aturats per crear xarxes i grupets; i tampoc superarà l’independentisme i l’època de Pujol, que va ser el que va alimentar aquesta divisió social i es va enrotllar en la bandera del catalanisme per tapar tants casos".

"Ho puc dir clar. Mai he format part de cap engranatge. Ni de la corrupció ni de res... Cap jutge m’ha cridat ni tan sols a declarar. Fins que vaig ser diputada només vaig tenir un perfil tècnic", ha conclòs sobre aquesta qüestió.