detenció il·legal

Detingut per retenir i maltractar la seva parella en una zona barraquista de Madrid

La mare de la víctima va denunciar a Romania la situació de maltractaments que vivia la seva filla

zentauroepp51425859 12 06 2019 furgoneta de la policia nacional   sociedad espa 191225190726

zentauroepp51425859 12 06 2019 furgoneta de la policia nacional sociedad espa 191225190726 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha alliberat una dona, de nacionalitat romanesa, a qui la seva parella i compatriota tenia presumptament retinguda, privada de documentació i sotmesa a maltractaments en una zona barraquista del districte madrileny de San Blas, i ha detingut el seu agressor així com dos familiars d’ell. 

L’operació va tenir lloc durant la tarda del passat dia sis, després de rebre’s una alerta de l’Agregaduria de la Embaixada de Romania a Espanya per la situació de maltractament que patia la dona a Madrid, arran d’una denúncia interposada per la mare d’aquesta el passat 31 de desembre, informa la Direcció Superior de Policia de Madrid. Després de diversos esbrinaments del possible parador de la víctima, els agents es van desplaçar a una vivenda de San Blas per comprovar el seu estat. 

Una vegada allà, els seus residents, que van resultar ser la parella de la dona i dos familiars d’aquest, van negar inicialment conèixer la víctima, que posteriorment va ser localitzada pels agents amagada a la cuina. La dona va manifestar als policies que va arribar a Espanya a principis del 2019, després d’iniciar una relació sentimental a través de les xarxes socials amb el seu compatriota, resident a Madrid. 

Sense documentació personal ni telèfon mòbil

Notícies relacionades

Així mateix, la dona va relatar que després de la seva arribada va començar a ser coaccionada i a patir maltractaments des del moment en què va decidir buscar una feina, i que a més li impedien tornar al seu país com ella desitjava.  La víctima havia sigut privada de la seva documentació personal i del seu telèfon mòbil, no li permetien posseir diners ni fer gestions personals i sempre havia d’anar acompanyada per algun dels detinguts en cas d’abandonar el domicili, per evitar la seva fugida.

Després del seu alliberament, la dona va ser traslladada per ser assistida per personal mèdic i rebre protecció, ja que no disposa de mitjans ni coneix ningú a Espanya. Finalment, la parella de la dona i dos dels seus familiars han sigut arrestats per la seva presumpta implicació en delictes de detenció il·legal i maltractaments, per la qual cosa han passat a disposició judicial.