organització especialitzada

Desarticulen una xarxa que prostituïa transsexuals en pisos de cites a Madrid i Sant Sebastià

Una de les víctimes va denunciar haver sigut captada a Colòmbia sota la falsa promesa d'obtenir una feina a Espanya

furgon-policial

furgon-policial

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha desarticulat una organització especialitzada, presumptament, en l’explotació sexual de transsexuals a través de l’exercici coactiu de la prostitució que exercien en pisos de cites repartits per Espanya. A través d’un comunicat, la Policia Nacional ha informat de la detenció de dues persones a Madrid Sant Sebastià

Així mateix, dues persones més han sigut alliberades durant un registre en un domicili de Madrid que acabaven de ser captades a Colòmbia i es trobaven preparades per ser explotades sexualment. A més, s’han identificat quatre víctimes d’aquesta xarxa de prostitució i s’ha intervingut abundant documentació acreditativa del pagament del deute que les víctimes tenien contreta amb l’organització, així com documents d’identitat de les víctimes, ordinadors portàtils i telèfons mòbils.

Les investigacions van començar a Plasència (Càceres) després de la denúncia d’una de les víctimes, que va assegurar haver sigut captada a Colòmbia sota la falsa promesa d’obtenir una feina a Espanya amb què pretenia resoldre les despeses de la malaltia d’un familiar.

Deutes de les víctimes

Notícies relacionades

En aquesta línia, la denunciant va declarar que a l’arribar a Espanya se li va exigir un deute de 8.000 euros que havia de sufragar exercint la prostitució per a l’organització. Amb tot, la dona ha remarcat que va ser publicitada en pàgines de contactes per a adults i obligada a desplaçar-se per diverses províncies per prostituir-se «sota coacció i amenaces» per a ella i la seva família.

Les investigacions han permès obtenir proves que identifiquen els membres de la xarxa. Així, s’ha aclarit que tres d’ells operaven a Espanya i exercien tasques de trasllat, allotjament, amenaça, publicitació i control de les víctimes per obtenir-ne beneficis.