Estudiants intenten impedir una xerrada sobre prostitució com a treball sexual a la universitat

Una cinquantena d'alumnes protesten contra una conferència que, segons els seus organitzadors, pretén debatre sobre com millorar els drets humans

S'emmarca en la vintena de conferències que se celebren en universitats públiques a favor de la llibertat d'expressió

whatsapp-video-2019-11-11-at-133703 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Una cinquantena d’alumnes, convocats pelFront d’Estudiants, han intentat impedir aquest dilluns una xerrada titulada‘Prostitució i treball sexual, debat des dels drets humans’, celebrada a la universitat madrilenya Carles III, en el marc de les conferències convocades per diversos centres universitaris públics amb l’objectiu de defensar la llibertat d’expressió. Sota el lema #UniversidadSinCensura una vintena d’universitats ha organitzat debats sobre la prostitució sota el prisma que és un treball sexual en resposta a l’anul·lació d’unes jornades amb aquest enfocament a la Corunya després de la forta oposició del col·lectiu feminista.

Els estudiants s’han manifestat a les portes de la conferència al crit de «no hi ha dret a l’explotació, fora proxenetes de la universitat». Una de les alumnes ha interromput la xerrada i, a continuació, els alumnes han intentat entrar-hi en tromba, però s’han retirat després queMaría Carmen Barranco, directora de l’Institut de Drets Humans Bartolomé de las Casas, que ha organitzat les jornades, intentés calmar els ànims i que elegissin un portaveu perquè defensés els seus postulats després de la conferència, com a part del públic assistent (una trentena de persones). Així mateix, els alumnes han marxat després que els serveis de seguretat els informessin que havien avisat la policia.

Els drets humans

Després d’aquests aldarulls, la xerrada ha continuat amb normalitat. Les ponents han sigut Ruth Mestre, professora de Filosofia del Dret de la Universitat de València, que s’ha definit com a «prodrets» de les prostitutes i l’advocada laboralista Celia Pereira.

Notícies relacionades

El Front d’Estudiants ha convocat la protesta, que preveu reproduir en altres universitats, també de Catalunya, amb l’argument que amb aquestes conferències pretenen«blanquejar la prostitució o regular-la». Una de les seves portaveus, Eva García de Madariaga, ha explicat a EL PERIÓDICO que, segons l’opinió del sindicat, és«perillós»que els centres públics es posicionin a favor d’«explotar el cos de la dona, entenent que aquesta no exerceix la prostitució per lliure elecció, sinó sota una situació de claravulnerabilitat»

Si bé, en contraposició d’aquesta idea, la directora de l’Institut de Drets Humans Bartolomé de les Casas, que ha organitzat la conferència, ha qualificat de«trist»que els estudiants que s’han manifestat considerin «un problema» la discussió sobre com millorar els drets de les persones que exerceixen la prostitució.