presumptes irregularitats

El Col·legi d'Arquitectes revisarà el seu codi deontològic després del 'cas Monasterio'

Lluís Comerón, president del CSCAE, anuncia que fan mal a la professió les notícies publicades i que no poden perdre la capacitat de reacció

GRAF2510. MADRID, 20/11/2019.- La portavoz de Vox en el Parlamento madrileño, Rocío Monasterio, durante la rueda de prensa esta mañana en la sede madrileña de esta formación.- EFE/Víctor Lerena

GRAF2510. MADRID, 20/11/2019.- La portavoz de Vox en el Parlamento madrileño, Rocío Monasterio, durante la rueda de prensa esta mañana en la sede madrileña de esta formación.- EFE/Víctor Lerena / Víctor Lerena (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes d’Espanya (CSCAE) revisarà el seu codi deontològic després que el Col·legi d’Arquitectes de Madrid (COAM) arxivés la queixa presentada pel regidor de Més Madrid a l’Ajuntament, l’arquitecte José Manuel Calvo, davant de les presumptes irregularitats urbanístiques en les reformes firmades per la portaveu de Vox a l’assemblea, Rocío Monasterio.

Més Madrid recorrerà l’arxiu per part del COAM i elevarà el cas davant del Consell Superior de Col·legis d’Arquitectes (CSCAE) davant de l’actitudde «fer l’orni» de l’entitat madrilenya, ha assenyalava l’edil a Europa Press. El CSCAE contestava via xarxes socials que emprendran «immediatament» una revisió del seu codi deontològic, ja que les informacions periodístiques relacionades amb Monasterio entren de ple en aquest àmbit, «on tot està molt reglat», amb «faltes tipificades i també s’estableixen prescripcions temporals».

«En aquest cas, conforme a les informacions recollides, aquells terminis de prescripció haurien transcorregut, però amb les notícies publicades, és un mal a la professió que presumptament (Monasterio) hagi pogut actuar sense estar llicenciada ni col·legiada. No podem perdre la capacitat de reacció», argumenta l’escola de col·legis professionals d’arquitectura. Des del CSCAE tenen el «ferm compromís d’actuar», perquè «això no ha de passar una segona vegada».

Notícies relacionades

Més Madrid recorrerà durant el mes de termini que tenen perquè l’entenen com un cas «prou greu» i recorreran a altres escoles, com la dels d’Aparelladors, «que també ha detectat una irregularitat», i el d’Enginyers, perquè «sembla ser que el germà de Rocío Monasterio és el que visava determinats projectes en funció del seu títol d’enginyer industrial».