baralla a alcalá d'henares

Vuit membres de la banda motera Rebels admeten que van agredir un grup rival amb bats de beisbol per haver-se escindit

Reconeixen que van agredir el juliol del 2015 una banda amb barres de ferro arran d'una escissió

moteros-madrid

moteros-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els acusats s’han assegut a la banqueta del’Audiència Provincial de Madrid, si bé ho han fet durant només uns minuts. Després del pagament de 40.000 euros, l’acusació particular ha retirat l’acusació i s’ha arribat a un acord de conformitat amb la fiscal amb una substancial rebaixa de les penes sol·licitades.

Els acusats s’han limitat a admetre el succeït davant del tribunal, que els ha preguntat si reconeixien els fets exposats en l’acusació del fiscal. Se’ls acusa dels delictes de robatori amb violència i intimidació i ús de mitjans perillosos, pertinença a grup criminal i lesions lleus.

En l’acord, s’han rebaixat les penes de manera substancial a l’acceptar 10 mesos de presó per robatori amb violència davant la sol·licitud de fins a sis anys i sis mesos de presó que demanava la fiscal a l’inici de la vista oral. A més, se’ls imposaran multes de 240 euros per cada delicte de pertinença a grup criminal, danys i lesions.

Els fets es van produir el 10 de juliol del 2015 quan els processats van viatjar a Alcalá per donar «un escarment» a exmembres de la banda que havien decidit formar un altre grup anomenat Dragons and Gallopers. 

Fets jutjats 

Segons el fiscal, Juan Escale era el president nacional delclub de motards Rebels, que tenia una de les seves seus en un polígon d’Alcalá de Henares, amb el nom de Rebels Hispania Madrid.

El 2015 l’esmentat grup va decidir abandonar els Rebels i crear un club moter «sense les connotacions ideològiques del primer» i el van denominar Dragons and Gallopers fixant la seva seu social al mateix local que abans havia pertangut al grup principal. L’escissió no va ser ben acollida per algun dels Rebels i en l’acta de la reunió celebrada el 23 de maig del 2015 es va recollir: «Dragons ha de desaparèixer tant sí com no».

A més, en una nota informativaremesa a totes lesbandes moteresdel territori nacional, es va fer constar que els sis membres de Dragons and Gallopers «havien esdevingut persones no grates», i havien advertit fins i tot que havia sigut un element de deshonor que haguessin sigut admeses tant la seva presència en les reunions de motards com els seus colors, estendards i identificacions.

Escarment al club rival

Notícies relacionades

També van fer constar que els Rebels es reservaven el dret a fer valer qualsevol tipus d’acció perrestablir el seu honor o dignitat. El grup, junt ambset personesmés no identificades, va decidir anar des de Lleida fins a Alcalá de Henares per donar un «escarment» per la seva escissió al club Dragons and Gallopers, que el 10 de juliol del 2015 anava a celebrar una festa al seu local.

Algunes de les persones que s’asseuen a la banqueta anaven encaputxades i portaven armilles de motard amb els anagrames de Rebels portantbarres de ferro,defenses extensiblesipunys americans. Els acusats van entrar cap a les22.30 horesal local, on hi havia unes vint persones de totes les edats, cridant: «¡A terra!, ¡us matarem! Doneu-nos les armilles!». Van agredir les persones presents, alguns d’ells amb la barra de ferro al cap, i van causar desperfectes en part del mobiliari i dues motos.