jornades d'inactivitat

Els treballadors de l'EMT aproven la vaga i no descarten més mobilitzacions

El comitè d'empresa ha convocat aturades de dues hores en cada torn laboral per als dies 22, 25, 27 i 29, i una vaga de 24 hores el 3 de desembre

buses-emt-madrid

buses-emt-madrid

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’assemblea de treballadors del torn de matí de l’EMT han aprovat per unanimitat mantenir les aturades parcials de finals de novembre i vaga de 24 hores per al 3 de desembre, així com donar facultats al comitè d’empresa perquè planifiqui més mobilitzacions de cara a aconseguir les reivindicacions de més qualitat en el servei i més plantilla.

Així ho han indicat fonts del comitè d’empresa per detallar que a la reunió d’aquest matí han assistit unes 2.000 persones, amb intervencions de recolzament per part del sector del taxi i de representants delstreballadors de Metro. De fet, davant la massiva presència d’empleats, part d’ells no han pogut accedir al fòrum que estava tenint lloc a la seu de la UGT.

Des del comitè d’empresa han detallat que l’assemblea ha donat un recolzament a seguir duent a terme l’estratègia negociadora que considerin de cara a aconseguir un acord amb el Consistori, així com plantejar «les mobilitzacions que siguin necessàries». Aquesta decisió haurà de ser ratificada pels empleats del torn de tarda tot i que les fonts sindicals consultades auguren que es pronunciaran en el mateix sentit.

El comitè d’empresa ha convocat dues hores en cada torn laboral per als dies 22, 25, 27 i 29, i una vaga de 24 hores el 3 de desembre per exigir que l’Ajuntament de Madrid contracti més personal, tal com va decidir una assemblea d’empleats prèvia que va tenir una assistència de fins a 2.000 empleats.

Més conductors

Els sindicats van citar divendres passat a la gerència de l’EMT, Alfonso Sánchez, i al delegat de Medi Ambient i Mobilitat, Borja Carabante, a una reunió per traslladar-los un calendari de negociació per augmentar el nombre de conductors de l’EMT.

Notícies relacionades

En la proposta, que van registrar per escrit, es reclama la reflexió sobre un calendari de contractacions per detallar els efectius pel servei ‘Naviluz’, el servei especial substitutiu davant el tancament previst de la línia 4 de Metro per obres de reforma i el compliment de l’augment del servei d’un 2,95% proposat pel Consorci Regional de Transports, equivalent a 2,6 milions de quilòmetres. 

L’Ajuntament va declinar per la seva banda assistir a aquesta cita i reclama la desconvocatòria d’aquesta vaga, que considera «política», per iniciar qualsevol tipus de negociació i ha aprofundit que les aturades no tenen justificació quan precisament s’ha aprovat la incorporació de 90 nous efectius. Més Madrid ha asseverat que la incorporació de 90 nous conductors a l’EMT són «insuficients» i ha assegurat que les quatre jornades d’aturades parcials i la vaga de 24 hores per al 3 de desembre són «en defensa» del públic.