salvament a la muntanya

Rescaten un nen i un grup d'escoltes a La Pedriza

El jove va ser traslladat a l'Hospital Puerta del Hierro i el grup d'excursió va passar la nit en un refugi

rescate-madrid

rescate-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) dels Bombers va rescatar aquest dissabte un nen, que ha resultat ferit lleu, i un grup d’escoltes, tots ells en bon estat, a La Pedriza, segons ha informat un portaveu d’Emergències 112 de la Comunitat de Madrid.

El primer rescat va tenir lloc cap a les 18 hores de la tarda, a prop de la zona d’El Tranco, a La Pedriza. Un nen de 12 anys que formava part d’una excursió va patir una luxació de genoll. Efectius del GERA s’han desplaçat al lloc amb una llitera tipus penjador en què van portar el nen fins a l’aparcament de la zona, on esperava una ambulància del SUMMA, que el va traslladar a l’Hopital Puerta de Hierro. El seu estat és de caràcter lleu.

Efectius del GERA

El segon rescat es va produir cap a les 19 hores. Un grup d’escoltes, format per 18 nens d’entre 11 i 14 anys acompanyats de cinc monitors, van pujar a la zona del Yelmo, també a La Pedriza, per després baixar cap al refugi Giner de los Ríos. Al baixar per la Umbría Calderón, un pendent de 20 graus d’inclinació que aquest dissabte estava coberta de gel i neu, van perdre el camí i es van desorientar.

Notícies relacionades

Al lloc s’hi van desplaçar efectius del GERA. El descens va ser complex, perquè ja s’havia fet fosc i molts dels nens no portavenl’equipament adequat, com llanternes frontals. Finalment van aconseguir arribar al refugi, on tenien previst passar la nit. Tots estaven en perfecte estat tot i que cansats.