centre d'hortaleza

Més Madrid demana al Defensor del Poble actuar contra el «discurs d'odi» contra els 'menes'

El partit d'Íñigo Errejón denuncia que un grup de deu persones va agredir amb porres els menors

Lamenten que la Consergeria de Polítiques Socials no hagi adoptat cap mesura extraordinària

defensor-pueblo

defensor-pueblo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Més Madrid ha presentat aquest dimecres una queixa al Defensor del Poble per demanar-li que intervingui per «evitar» els «discursos d’odi» cap als menors estrangers no acompanyats (‘menes’), en concret des de Vox, i estudiï la responsabilitat de la Comunitat respecte als últims incidents entorn del centre de primera acollida d’Hortaleza.

Al document registrat davant del Defensor, al qual ha tingut accés Efe, Más Madrid fa al·lusió a tres agressions contra residents del centre d’Hortaleza que hi va haver l’últim mes, incloent-hi una de diumenge passat, 3 de novembre, que, segons aquest partit, va acabar amb alguns menors hospitalitzats per lesions lleus. En aquest cas, segons relata Més Madrid, un grup d’unes deu persones van agredir amb porres menors del centre d’Hortaleza que eren al parc d’Isabel Clara Eugenia.

Més Madrid opina que aquests successos venen «encoratjats per discursos d’odi» abocats, en especial, per la formació d’extrema dreta. «Un és tan gran com l’enemic que escull, i Vox ha decidit escollir com a adversari nens i nenes absolutament desprotegits», ha criticat el diputat regional Emilio Delgado.

Queixa a la fiscalia

Notícies relacionades

En la seva queixa, Més Madrid assenyala directament el partit d’extrema dreta, acusant-lo de «culpar els menors de l’increment de la inseguretat al barri», d’«estigmatitzar-los» amb les seves declaracions, vídeos i taules informatives i d’assenyalar «expressament» on resideixen, «la qual cosa els significa públicament com persones la integració de les quals en la societat és altament difícil».

Més Madrid també retreu a la Conselleria de Polítiques Socials que no hagi adoptat «cap mesura extraordinària» per aturar la situació, malgrat l’«amuntegament» que pateixen els menors al centre d’Hortaleza i de les seves carències en matèria educativa. Més Madrid també donarà trasllat d’aquesta queixa a la fiscalia per posar en el seu coneixement els incidents ocorreguts a Hortaleza, aportant els testimonis de treballadors del centre de primera acollida i veïns de la zona.