havia estat a la presó

L'assassí del Clínic intenta matar una altra pacient a l'hospital d'Alcorcón 22 anys després

L'home és esquizofrènic i ja va ser detingut fa dues dècades

hospital1

hospital1

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Policia Nacional ha detingut un treballador del servei de bugaderia de l’Hospital d’Alcorcón a l’intentar asfixiar una àvia de 82 anys ingressada a la Unitat de Traumatologia del centre. Es tracta d’un home de 49 anys amb esquizofrènia que ja va ser detingut per haver asfixiat el 1997 una àvia de 82 anys a l’Hospital Clínic i posteriorment ofegar un reclús també quan va ingressar a la presó provisional a la presó de Carabanchel.

L’arrest, segons han confirmat fonts policials i ha avançat el diari ‘El Mundo’, es va produir dissabte passat cap a les 7 hores quan va ser sorprès intentant asfixiar la pacient per una companya d’habitació, que va començar a cridar alertant les infermeres que eren a la planta.

Amb un coixí

Immediatament, el personal del centre va observar que el detingut provava d’asfixiar la dona recolzant el seu cos sobre un coixí i una infermera va acudir a socórrer l’àvia. Va ser llavors quan l’arrestat va sortir de l’habitació amb pretensió de fugir. Les treballadores de l’hospital van alertar els serveis de seguretat i la Policia Nacional.

Els vigilants van aconseguir reduir el treballador fins que va ser detingut pels agents, que van procedir a identificar-lo. Se’l va atendre a Urgències d’una ferida incisa que tenia al braç i va ser valorat per la Unitat de Psiquiatria del centre.

En el moment de la detenció i a preguntes dels policies sobre què havia ocorregut, el treballador va negar en primera instància que intentés ofegar la pacient, tot i que després, segons han apuntat les mateixes fonts, va dir que ell havia col·locat el coixí sobre la cara de la dona. Els agents van requisar l’objecte utilitzat en el presumpte cas d’asfíxia i que tenia restes de sang de la víctima.

Per la seva part, l’àvia va manifestar als policies que l’home va provar d’ofegar-la estant desperta i que quan va accedir a la seva habitació, pensava que era un infermer.

Dues estrangulacions mortals

Fonts de la investigació han detallat que, al fer-se indagacions sobre la seva identitat, es va comprovar que el detingut ja va fer dues estrangulacions mortals fa 22 anys. L’Audiència Provincial de Madrid va decretar el seu ingrés en un centre psiquiàtric al quedar constatat el seu trastorn mental per un període no superior a 20 anys.

Notícies relacionades

El diari ‘El Mundo’ detalla que va abandonar el centre psiquiàtric el 2007 i treballava en els serveis de bugaderia de l’Hospital d’Alcorcón des de fa cinc anys. També exposa que comptava amb els informes favorables dels psicòlegs i psiquiatres i a partir d’aquell moment hauria de rebre tractament ambulatori i quedava sota la custòdia dels seus familiars.

Fonts de l’Hospital d’Alcorcón han dit a Europa Press que no poden parlar del cas «a l’estar sota investigació judicial», i han afirmat que no hi ha res que apunti que hi pogués haver hagut altres casos al mateix centre. «No hi ha proves que permetin concloure que el criminal intentés acabar amb la vida de més pacients al centre sanitari», han asseverat.