dominican don't play

Detingut un membre d'una banda llatina per nou robatoris violents a Madrid

Portava les seves víctimes a les estacions de metro per robar-los qualsevol objecte de valor

detencion-ddp / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Policia Nacional ha detingut un individu que forma part de la banda llatina Dominican Don’t Play (DDP) per la comissió de fins a nou robatoris violents comesos en diferents districtes i municipis de Madrid, així com per pertinença a grup criminal. La investigació es va iniciar arran de les diverses denúncies rebudes a la Comunitat de Madrid en els últims mesos per robatoris amb violència o intimidació.

Després de la seva anàlisi, es va poder establir una relació entre si al cometre’s en circumstàncies similars. L’estudi detallat realitzat pels agents encarregats de la investigació va permetre relacionar aquests episodis per, d’aquesta manera, delimitar la identificació del perfil de l’autor. 

Després d’analitzar tota la informació, es va poder comprovar que aquests fets es realitzaven per un home que, actuant en solitari i pertanyent a una banda llatina, portava les seves víctimes a llocs solitaris, principalment als voltants d’estacions del suburbà i ferroviaris, on els robava el telèfon mòbil i qualsevol altre objecte de valor que portessin.

Dispositius de vigilància 

Tenint en compte aquestes dades i que els robatoris es cometien en llocs pròxims a estacions de transport, els agents van establir dispositius de vigilància i control en aquestes zones. D’aquesta manera, els investigadors van poder identificar i detenir el presumpte autor d’aquests fets portant un telèfon mòbil que havia obtingut d’un robatori anterior.

En el moment de la detenció, l’arrestat tenia pendents diverses reclamacions judicials per altres fets delictius, i es trobava, a més, en parador desconegut al no haver tornat a la presó després d’un permís penitenciari el mes de març del present any. A causa d’aquesta situació prenia moltes precaucions per evitar ser localitzat, quedant-se la major part del dia amagat en diferents domicilis i sortint únicament al carrer per cometre aquests robatoris.

Notícies relacionades

Tampoc mantenia contacte amb la seva família ni amb el grup d’amics amb la finalitat de no ser detectat per la Policia. L’operació va ser desenvolupada pel Grup XXII de la Brigada Provincial d’Informació de Madrid, i va ser detingut per aquests fets com a presumpte autor de fins a nou robatoris amb violència i intimidació, així com un delicte de pertinença a organització criminal al ser membre de la banda llatina esmentada. L’autoritat judicial va decretar el seu ingrés a la presó.