memòria del 2018

La fiscalia constata sobresaturació i instal·lacions deficients al CIE d'Aluche

«En termes generals» les instal·lacions «presenten un correcte estat» de conservació i neteja

cie-aluche

cie-aluche

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Fiscalia General de l’Estat reflecteix en la seva memòria anual informació reportada pels Fiscals Delegats d’Estrangeria després de les seves tretze visites el 2018 alsCentres d’Internament d’Estrangers (CIE) constatant sobresaturació i instal·lacions deficients en centres com els de Múrcia, Algesires i Madrid.

La institució que dirigeix María José Segarra explica que, en l’actualitat, a Espanya hi ha set CIE, unes instal·lacions policials de caràcter no penitenciari per poder executar l’expulsió del territori: el d’Algesires, «només en funcionament molt limitat per la seva situació precària»; el de Barcelona; Las Palmas, tancat des del mes d’agost del 2018 per a la seva remodelació; Madrid; Múrcia; Tenerife, i València.

Així, de la informació rebuda per part dels Fiscals Delegats d’Estrangeria, el Ministeri Fiscal assenyala com a rellevants algunes dades sobre els diferents Centres d’Internament d’Estrangers en funcionament a Espanya.

El centre d’Aluche

Notícies relacionades

En relació amb el CIE de Madrid-Aluche, segons l’opinió de la fiscal delegada de Madrid, «la infraestructura i dotació del centre no són les idònies per acollir un nombre tan important de persones, sent necessària la construcció d’un nou centre de més dimensions, format d’instal·lacions àmplies adequades a les necessitats dels interns, per garantir adequadament els seus drets i benestar». No obstant, la fiscalia creu que «en termes generals» les instal·lacions del CIE de Madrid-Aluche «presenten un correcte estat» de conservació i neteja, si bé alerta d’«un deteriorament progressiu» del centre «derivat de l’ús i la constant afluència de persones». 

Aquest dimarts, deu interns van protagonitzar una fuga des d’una finestra despenjant-se per diversos llençols lligats entre si i la Policia Nacional, que custodia les instal·lacions, va aconseguir detenir tres dels escapats poc després.