INVASION ANIMAL

Majadahonda incorpora gossos pastors per controlar els senglars en zones urbanes

El consistori assegura que amb aquesta mesura s'ha aconseguit reduir "de forma dràstica" els albiraments

jabalis

jabalis

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Ajuntament de Majadahonda ha incorporat gossos pastors com a part de la seva estratègia per controlar la presència de porcades de senglars a les zones urbanes de la localitat. Segons ha indicat el consistori en un comunicat, la primera sortida d’aquests gossos va ser divendres i s’ha aconseguit reduir "de forma dràstica" els albiraments.

L’objectiu és reconduir els animals al seu hàbitat original davant de la falta de depredadors naturals com els llops. Aquesta mesura se suma a altres d’adoptades en les últimes setmanes com el reforç amb malla electrosoldada de tanca del Monte del Pilar, l’habilitació d’un abeurador natural per als animals i inspeccions diàries a les àrees més afectades.

Així mateix, s’ha projectat un pla amb mesures de "control cinegètic" que puguin resoldre aquesta qüestió a mitjà i llarg termini. A la web municipal es facilita informació general sobre el comportament dels senglars, així com de les precaucions que ha d’adoptar la població per aconseguir una coexistència pacífica amb aquests animals.

L’Ajuntament de Majadahonda va demanar dimarts passat "no causar alarma social" davant de l’albirament de porcades de senglars caminant per la localitat i ha remarcat que no s’ha registrat cap accident de trànsit en què hagin estat implicats aquests animals.

Vídeo impactant

Una veïna de la localitat va difondre a través de les seves xarxes socials un vídeo en el qual s’observava com una porcada de senglars creuava un pas de zebra després d’ocasionar desperfectes en una zona enjardinada d’una zona comercial de Majadahonda.

Notícies relacionades

El consistori va incidir que no hi ha hagut problemes més enllà dels ocasionats a les zones enjardinades pròximes al Monte del Pilar. "Demanem comprensió davant de mesures com el canvi de l’horari del tancament de les portes del Monte del Pilar que s’ha dut a terme per estudiar el comportament dels senglars", va remarcar.