ALARMA A TOT ESPANYA

Sanitat estudia sis casos sospitosos del brot de listeriosi a Madrid

Dins del grup sota supervisió figura un nounat que està hospitalitzat

instalacion0

instalacion0

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid ha registrat cinc casos més sospitosos del brot de listeriosi per consum de carn entatxonada, la qual cosa eleva a sis el nombre de casos en estudi.

Segons ha informat la Conselleria de Sanitat en un comunicat, en tots els casos havien ingerit la carn entatxonada a Andalusia o l’havien adquirit allà, tret d’una dona embarassada, sense símptomes, que va consumir la carn a Madrid al juliol, abans de la notificació del brot, i el fill de la qual va néixer el 4 d’agost. El nounat és l’"únic ingressat" actualment i evoluciona favorablement. La resta de pacients són al domicili.

Així mateix, s’han pres mostres de tots els casos que, si són positives, hauran de ser comparades molecularment amb l’originària del brot, per confirmar o descartar l’associació amb el brot. Donada la gran afluència turística de madrilenys a les províncies de distribució de la carn entatxonada originària del brot, creuen que poden esperar-se més casos de sospita clinicoepidemiològica.

Retirada de la carn

Notícies relacionades

Des de divendres passat 16 d’agost, data en què es va notificar el brot, la Conselleria de Sanitat va adoptar la retirada del producte a la Comunitat de Madrid, i s’està coordinant amb el Ministeri de Sanitat la determinació i registre dels casos sospitosos.

També existeixen de forma natural casos aïllats d’aquesta malaltia, relacionats amb la inadequada conservació dels aliments en el domicili o altres factors, no amb brots.