ASSASSÍ CONFÉS

El detingut per la mort de la cirurgiana s'havia rapat i afaitat per evitar ser identificat

Un ciutadà va alertar a través del 091 que creia haver reconegut el presumpte homicida en la via pública

L'arrestat va reconèixer haver comès el crim davant dels agents que el van detenir

zentauroepp49457805 graf6782  madrid  16 08 2019   fachada de la vivienda ubicad190816111951

zentauroepp49457805 graf6782 madrid 16 08 2019 fachada de la vivienda ubicad190816111951 / Chema Moya

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’home acusat d’havermatat la seva parella al barri madrileny de Tetuan, que va ser arrestat ahir al districte de Carabanchel, havia canviat el seu aspecte al tallar-se el cabell afaitar-se la barba, per impedir que el reconeguessin. Així ho han indicat a Europa Press fonts policials per detallar que l’arrest es va produir en el número 40 del carrer Marcelino Camacho, al districte de Carabanchel, i que el detingut va reconèixer el crim en aquell mateix moment.

Per la seva part, la Direcció Superior de Policia de Madrid ha explicat en un comunicat que un ciutadà va alertar a través del 091 per transmetre que creia haver reconegut el presumpte homicida en la via pública. 

S’hi va desplaçar una patrulla dels Grups d’Atenció al Ciutadà (GAC) després de recórrer els voltants i veure’l, malgrat haver canviat l’aspecte, per arrestar-lo. Els investigadors van determinar la presumpta participació de l’arrestat en el crim de divendres passatal cap de poc temps d’haver sigut comès.

Pista falsa

Durant els dies posteriors els agents van intentar localitzar el presumpte autor per tota la ciutat de Madrid i en diferents punts del territori nacional. De fet, dilluns, efectius es van desplaçar a la localitat de Talavera de la Reina al rebre informació que es trobava allà, però el resultat d’aquesta pista va ser infructuós, han detallat fonts policials. Posteriorment, l’home, de 43 anys i que era la parella sentimental de la dona assassinada, va ser detingut en aquest carrer del barri de Vistalegre.

La Policia Nacional prendrà declaració al llarg d’aquest dimarts al detingut. Fonts policials han explicat a Europa Press que l’acusat del crim es troba als calabossos de la Comissaria de Policia Nacional de Tetuan. En el moment de la detenció després de ser identificat per part d’agents d’una patrulla Zeta, l’home va presentar una actitud “molt tranquil·la” i “no semblava ser conscient del que passava”.

El cadàver de María Pilar va ser trobat a les 00.20 hores de divendres a casa de la víctima, que vivia al costat del seu fill de 8 anys (en aquests dies estava amb el seu pare de vacances) en una segona planta d’un edifici de vivendes del número 11 del carrer Tenerife. El cos estava lligat i tenia evidents signes de violència, amb contusions al cap i lesions d’arma blanca.

Va ser un amic del presumpte assassí qui va avisar la Policia després que aquest li confessés el crim, li fes arribar unes fotografies del cadàver i li demanés ajuda per ocultar el cadàver. La víctima figurava en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (Sistema VioGén) arran d’una agressió que va patir el novembre del 2018, segons van indicar a Europa Press fonts policials.

Por de denunciar

Arran d’aquests fets l’any passat va ser detingut l’agressor, però la dona no va voler declarar davant dels agents, ni denunciar els fets, ni sol·licitar una ordre de protecció. Així, les indagacions tenien oberta la hipòtesi que el crim podria tenir relació amb un nou cas de violència de gènere i per això buscaven la seva parella com a principal sospitós.

El Govern d’Espanya ja ha confirmat que es tracta d’un crim masclista, per la qual cosa s’eleva a 39 el nombre de dones assassinades per violència de gènere en el que va de 2019. Des del 2003 es comptabilitzen 1.014 dones assassinades.

Notícies relacionades

A més, el dia en què es va trobar el cadàver, l’exdona del detingut el va denunciar per amenaces a la Comissaria de la Policia Nacional d’Alacant, provincial on viu, per la qual cosa la Policia li va atorgar immediatament protecció extrema.

María Pilar, natural de la localitat de Palència de Paredes de Nava, treballava en el Departament de Cirurgia general i d’Aparell Digestiu del’Hospital de la Princesa de Madrid, i era col·laboradora clínica forense en la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Madrid.