CRIM AL BARRI DE TETUAN

El PSOE critica que Vox no acudeixi al minut de silenci per l'assassinat masclista

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i representants de tots els grups municipals, tret del partit ultradretà, assisteixen a l'acte

policianacional-1543491457935

policianacional-1543491457935

1
Es llegeix en minuts
EFE

La portaveu adjunta del PSOE en l’Ajuntament de Madrid, Mercedes González, ha criticat aquest dillunsVox, el partit que “condiciona” el Govern tant de la capital com de la Comunitat de Madrid, per no haver acudit al minut de silenci per l’assassinat masclista d’una dona al districte de Tetuan. masclista  Tetuan.

Al minut de silenci ha acudit l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, i representants de tots els grups municipals excepte Vox. Cirurgiana de 49 anys del’Hospital La Princesa de Madrid i amb un fill de 9 anys, el cadàver de María Pilar C. P. va aparèixer divendres passat amb cops i punyalades al seu domicili del districte de Tetuan, on la seva parella la va assassinar presumptament i després va avisar un amic perquè l’ajudés a desfer-se del cos.

Després del minut de silenci convocat per a aquest dilluns per l’Ajuntament, que també va decretar tres dies de dol oficial divendres passat, la regidora socialista ha posat de manifest que la víctima era “una madrilenya que servia a la sanitat pública, que salvava vides”.

“Era una madrilenya que tenia un fill de 9 anys i tots hem sigut convocats avui, i hi ha un partit que es nega a estar aquí , Vox”, ha criticat la portaveu adjunta dels socialistes.

Absències “determinants”

Notícies relacionades

Les presències són “molt importants” però les absències són “determinants”, ha ressaltat González, mentre recordava tant a Ajuntament com a la Comunitat que “no només cal venir aquí al minut de silenci i posar-se darrere d’una pancarta, cal fer política”.

A més, ha dit González, els representants de Vox són “gent que va a (la revetlla de) La Paloma l’altre dia i no ve aquí”. Amb María Pilar ja són 39 les dones assassinades per violència de gènere des de principis d’any, 1.014 des del 2003, quan va començar a computar-se aquesta mena de delicte.