On Catalunya

ESTUDI SOCIOLÒGIC

Els madrilenys combinen cervesa, paella, poble i platja per vacances

Les platges de Gandia, Gijón i Campello són les seves favorites per passar els dies de descans estival

general

general / Peter Maszlen - stock.adobe.com

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una barreja de platja i poble juntament amb cervesa i paella són les preferències delsmadrilenys  per a les vacances a l’estiu, segons l’estudi ‘L’estiu ideal dels espanyols’, realitzat per Madison Market Research per a Cervesers d’Espanya i que identifica les preferències socials i culturals de la població per a les seves vacances estivals.

Amb independència de la ubicació, la cervesa és la beguda que representa l’"estiu ideal" dels madrilenys, en els seus formats de canya o clara. Entre els mesos de juny i setembre es consumeix el 31% de la cervesa de tot l’any. Per acompanyar aquesta beguda els madrilenys prefereixen la paella tant els que passen les vacances al poble com els que van a la platja.

"Les dades aportades pels espanyols mostren una vegada més que la cervesa és part de la cultura dels espanyols i eminentment social, un producte molt nostre que es consumeix de forma homogènia i transversal en tots els moments importants del dia i en totes les comunitats autònomes de forma moderada i responsable i acompanyada d’alguna cosa de menjar", ha afirmat el director general de Cervesers d’Espanya, Jacobo Olalla Marañón.

El consum de cervesa, amb i sense alcohol, als bars o terrasses arriba als pics més alts a l’estiu, ja que el 90% dels consumidors de cervesa prefereix asseure’s amb els amics o la família a disfrutar d’una canya a l’aire lliure. Així mateix, l’enquesta de Cervesers d’Espanya mostra que l’arròs, la truita de patata i els calamars, ‘rabas’ i ‘chopitos’, són les opcions més escollides pels madrilenys a l’hora d’acompanyar la cervesa a la platja.

També, el lloc que representa l’estiu ideal per al 40,5% dels madrilenys és la combinació de poble i platja, mentre que la platja és l’opció per al 31,3% dels enquestats.

Gandia al capdavant

Així, la platja Nord de Gandia encapçala les preferències de l’11,3% dels enquestats, seguida de les platges de San Lorenzo a Gijón i de Muchavista al Campello, empatades amb el 6,5% de les respostes. Altres platges de referència per als madrilenys són la de Llevant a Benidorm, La Caleta a Cadis, Roche i Cales de Ponent a Conil de la Frontera o Cuevas del Mar a Llanes.

Notícies relacionades

L’entorn en el qual es troba (55,4%) i la neteja (39,5 %) són els aspectes que més valoren els madrilenys de les seves platges favorites; i en les activitats preferides per a un dia de platja influeixen els dos factors ja que són passejar per la vora del mar (33,4 %), relaxar-se a la gandula (28,7 %) i estar al xiringuito de la platja (15,9 %).

El poble favorit és Conil de la Frontera (11,4%), seguit pel Puerto de Santa María i Adeje, tots dos empatats al 9,1%. L’hàbit destacat i preferit dels madrilenys al poble és disfrutar de la piscina (27,8 %), relaxant-se a casa (17,9 %) i fer rutes o esport a l’aire lliure (13,8%).