Comunitat de Madrid: Aguado rebutja la taula a tres amb Vox demanada per Díaz Ayuso

El candidat de Ciutadans entén que "no hi ha res més a negociar"

GRAF7400. MADRID, 02/07/2019.- El representante de Ciudadanos Ignacio Aguado, en rueda de prensa tras su reunión con el presidente de la Asamblea de Madrid, Juan Trinidad Martos, en el marco de la ronda de contactos para nombrar a un candidato a la investidura como presidente de la Comunidad. EFE/Kiko Huesca

GRAF7400. MADRID, 02/07/2019.- El representante de Ciudadanos Ignacio Aguado, en rueda de prensa tras su reunión con el presidente de la Asamblea de Madrid, Juan Trinidad Martos, en el marco de la ronda de contactos para nombrar a un candidato a la investidura como presidente de la Comunidad. EFE/Kiko Huesca / EFE/Kiko Huesca (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El portaveu de Ciutadans en l’Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha rebutjat la taula a tres proposada per la portaveu del PP, Isabel Díaz Ayuso, amb Vox perquè entén que "no hi ha res més a negociar" amb aquesta última formació.

"No hi haurà més reunions a tres perquè no hi ha res més a negociar", ha replicat durament quan li han preguntat per la proposta que plantejarà en el seu discurs Ayuso durant el ple d’investidura sense candidat.

Aguado ha explicat que aquesta trobada a tres ja va tenir lloc aquest dimarts passat i que la portaveu de Vox, Rocío Monasterio, ni es va molestar a veure quin era l’acord de 155 punts al qual havien arribat el PP i Ciutadans. Volia una reunió i una foto, i la va tenir", ha etzibat.

El portaveu de Ciutadans ha recordat que la reunió a tres "tenia com a finalitat explicar a Vox l’acord tancat entre el PP i Ciutadans" i Monasterio "no va voler" que l’hi expliquessin "ni entrar al detall", però "no té sentit tenir més reunions".

Acord amb el PP

"No hi haurà més taules ni reunions a tres, hi ha un acord tancat i Vox si rectifica haurà de comunicar-ho al president de l’Assemblea, Juan Trinidadi, si no, lamentant-ho molt, haurem d’anar a segones eleccions", ha insistit.

Preguntat per si llavors és una resposta tancada a la proposta de taula a tres d’Ayuso, ha reiterat que "no hi ha res a negociar", perquè està "tot negociat" amb el PP, amb el qual fa quatre setmanes que parlen de les mesures que han recollit en el seu acord de govern de coalició.

Segons la seva opinió, aquestes mesures són "objectivament bones" per a la Comunitat, perquè contemplen, entre altres coses, transport públic gratuït per a majors de 65 anysgratuïtat de les escoles infantils, extensió del bilingüismelimitar els mandatsapartar els imputats de càrrecs de responsabilitat i eliminar llistes d’espera en atenció primerenca.

Entén, per això, "que no hi ha una sola raó per bloquejar aquest acord més que finalitats partidistes o electoralistes". "Hem fet el que havíem de fer per posar en marxa el govern, i no hi ha res més a negociar. A Vox hauran de decidir què fer, si continuen bloquejant o si permeten que arrenqui la legislatura", ha afegit.

Veto a Gabilondo

Sobre la possibilitat de recolzar el candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, per evitar unes segones eleccions, ha remarcat que amb els vots de Ciutadans no se li farà president, com ja va dir en campanya electoral.

I és que ha repetit que Gabilondo és una "extensió del sanchisme a la Comunitat" i una rèplica "de les receptes fracassades a Andalusia". A més, ha afegit que "ve de la mà" dels portaveus de Más Madrid i Podem, Íñigo Errejón i Isa Serra, respectivament. "No volem retrocedir... Si depèn dels nostres escons, no governarà", ha assegurat.

Notícies relacionades

Sobre el ple d’investidura sense candidat, ha admès que és un "fracàs" després que hagin passat 47 dies des que els madrilenys parlessin "clar" en unes eleccions i "diguessin que no volien populismes a la Comunitat de Madrid, que no volien estocades fiscals, imposicions ni intervencionismes, sinó que apostaven per la llibertat".

Per a Aguado, el mandat va ser "clar" i consistia a "posar-se d’acord" i, en això, ha assegurat, "han estat treballant el PP i Ciutadans". "Però avui Vox l’ha bloquejat, perquè s’ha tornat a aliar, com va fer a Múrcia, amb el PSOE i Podem. Aquest bloqueig ens porta, si no rectifiquen, a noves eleccions a Madrid", ha considerat.