últim ple

Així s'acomiada Carmena: l'alcaldessa proclama que el seu llegat serà la "humanització de la política"

Aquest dissabte la número un de Más Madrid renunciarà a la seva acta si el PP, Cs i Vox arriben a un acord de governabilitat

zentauroepp48598642 carmena y martinez almeida190612123841

zentauroepp48598642 carmena y martinez almeida190612123841 / Zipi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

L’alcaldessa de Madrid en funcions, Manuela Carmena, creu que el seu llegat serà la "humanització de la política" i ella i el seu equip deixen l’alcaldia "orgullosos" pel que han fet en aquests quatre anys de mandat.

"Crec que han sigut quatre anys on hi ha hagut un canvi extraordinari a Madrid, que ara mateix té una situació envejable al món. Deixem un ajuntament que té una situació immillorable, amb una quantitat de projectes en marxa, molts d’edificació, i que s’acabaran aquests mesos, com Vallehermoso", ha indicat.

"Podem estar molt orgullosos, el meu equip i jo mateixa, d’aquests quatre anys a Madrid. Hem fet una feina extraordinària i hem tingut la recompensa d’haver guanyat les eleccions", ha subratllat.

Ho ha fet en el ple extraordinari d’aprovació d’actes, un procés purament administratiu que ha servit perquè els regidors de la corporació sortint s’acomiadessin amb un cafè a l’atri de Cibeles.

L’últim ple de Carmena

Serà l’última sessió abans d’aquest dissabte, quan es constituirà la nova corporació i el moment en què l’alcaldessa en funcions renunciï a la seva acta si el PP, Cs i Vox assoleixen un acord de governabilitat

Abans de compartir converses amb un cafè a la mà, Carmena ha demanat alsregidors que s’acomiadessin amb unes breus intervencions en les quals ha recomanat que busquin "el millor" i el que "els ha unit" oblidant les altres coses. 

"És reconèixer tots l’important que és cuidar el personal, que les discrepàncies mai es barregin amb les desqualificacions. Aquest acte, el cafè, és una mostra que alguna cosa s’ha aconseguit i espero que es consolidi", ha indicat, ja que creu que "difícilment la classe política portarà bé la seva tasca de representació als ciutadans, el contracte de representació, d’assistència als ciutadans, si no s’és capaç entre els diferents polítics de tenir una consideració constant, un reconeixement, no utilitzar mai l’insult ni la desqualificació".

Notícies relacionades

"És trist haver-les sentit en aquest consistori. S’ha d’evitar aquesta absurda espiral d’odi", ha assenyalat abans d’assegurar a la premsa que la seva conversa amb el popular José Luis Martínez Almeida és "confessable" i que no hi ha hagut temps de parlar de mesures que creu que no s’haurien de revertir.

A les 9.39 hores, Manuela Carmena pronunciava el seu últim 's’aixeca la sessió', amb el qual ha acabat la seva etapa com a alcaldessa de la ciutat.