Doble assassinat

Presó sense fiança per a l'home que va matar dues dones a Aranjuez

Juanín compta amb antecedents per tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes

20190612 440954 presuntoasesinoaranjuez 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 d’Aranjuez (Madrid) ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home detingut diumenge per disparar contra tres dones: dues cunyades que han mort i la seva sogra, que va resultar ferida.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), la titular d’aquest jutjat, en funcions de guàrdia, acusa Juan M.J. de dos delictes d’assassinat consumat, un altre de temptativa d’assassinat i un delicte de tinença il·lícita d’armes.

Després de declarar davant de la jutge, l’home ha sigut traslladat a la presó madrilenya de Valdemoro. Familiars de les dues dones mortes s’han congregat durant el matí davant de la porta dels jutjats, han proferit amenaces i han clamat venjança contra el presumpte assassí i els seus familiars. Alguns han hagut de ser apartats de les tanques de seguretat per evitar que passessin el fort cordó policial.

Poc abans que arribés el detingut cap a les 11.40 hores, el marit d’una de les víctimes –Lisette, la dona que va morir al lloc del tiroteig– ha arribat amb cotxe, derrapant i pujant a una vorera, i gairebé atropella un policia municipal. Ha sigut reduït ràpidament per agents de l’UIP (Unitat d’Intervenció Policial o antiavalots) que l’han detingut per un delicte de conducció temerària, segons han confirmat fonts policials.

El tiroteig

La Policia va aturar Juan M.J., conegut com a Juanín, diumenge passat després que disparés des d’un balcó a la seva sogra i a dues cunyades per despit, segons les primeres investigacions, ja que la seva dona, amb qui té cinc fills, l’havia deixat i ell culpava la seva família política d’aquesta situació.

Lisette F.J., de 35 anys, va morir al lloc dels fets, mentre que la seva germana, Montserrat, va morir ahir a l’hospital com a conseqüència dels trets que havia rebut. La mare d’aquestes dues dones, Consuelo J., va rebre un tret a una cama i evoluciona favorablement dins de la gravetat, ja en planta.

Antecedents penals

Notícies relacionades

Juanín compta amb antecedents per tràfic de drogues i tinença il·lícita d’armes, i quan va ser arrestat tenia en vigor una ordre de detenció i ingrés a la presó per part de l’Audiència Provincial de Madrid.

Va ser arrestat el 2013 al costat de la seva exdona en una operació contra un grup que traficava amb droga.