Pozo del Tío Raimundo

La jutge envia a presó 'El Chule' per l'homicidi d'un veí de Vallecas i intentar-ho amb un altre

Jesús es va negar a declarar en seu policial després d'entregar-se

juzgados-madrid

juzgados-madrid

1
Es llegeix en minuts
EEF

La jutge d’Instrucció número 44 de Madrid ha ordenat l’ingrés a presó comunicada i sense fiança de Jesús C. per l’homicidi de Francisco D., el veí del Pozo del Tío Raimundo que va morir d’una punyalada al coll el 17 de març. La magistrada María Luisa Lazaro ha decretat l’ordre de presó després de prendre declaració a ‘El Chule’, de 20 anys, als calabossos dels jutjats de plaça Castilla.

Sobre l’arrestat pesa la imputació d’un delicte d’homicidi i un altre delicte d’homicidi en grau de temptativa, si bé aquesta qualificació penal és inicial i es podria modificar segons es vagin practicant les corresponents diligències d’investigació en el marc de la instrucció judicial.

La jutge s’ha inhibit en favor del Jutjat d’Instrucció número 32, que és el que tramita l’expedient, ja que és l’òrgan judicial que es trobava de guàrdia de diligències quan es van produir els fets i, per tant, el Jutjat que va ordenar l’aixecament del cadàver. Les actuacions s’han declarat secretes.

Entrega voluntària

Jesús es va negar a declarar a la seu policial després  entregar-se de forma voluntària per la pressió, una cosa que havia avançat dies abans el patriarca del clan de Los Visita.

Durant tot el matí, familiars del detingut s’han concentrat als voltants d’aquesta seu judicial a l’espera de notícies de la seva advocada. 

Notícies relacionades

La seva mort va provocar durant una setmana fortes protestes al barri del districte de Puente de Vallecas, a les portes de la vivenda on residia. Es van arribar a cremar i trencar diversos vehicles propietat de la família i la situació va exigir la presència d’un elevat nombre d’efectius de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) per evitar disturbis. 

En una entrevista a Telemadrid, el patriarca ha assenyalat que les dues famílies del clan de ‘Los Visita’ relacionades amb el crim deixaran ben aviat aquest barri madrileny.