Eleccions municipals

Pepu Hernández promet que la militància del PSOE decidirà els pactes postelectorals

El candidat del PSOE a l'Ajuntament de Madrid confirma que el seu número dos a la llista serà una dona

GRA4604  MADRID  29 01 2019 - Fotografia de archivo del 23 de noviembre de 2018 del exseleccionador nacional de baloncesto Pepu Hernandez durante el V Foro Abanca Responsable en A Coruna  Pepu Hernandez es el candidato elegido por el presidente del Gobierno y secretario general del PSOE  Pedro Sanchez  para encabezar la candidatura socialista al Ayuntamiento de Madrid  EFE ARCHIVO Cabalar

GRA4604 MADRID 29 01 2019 - Fotografia de archivo del 23 de noviembre de 2018 del exseleccionador nacional de baloncesto Pepu Hernandez durante el V Foro Abanca Responsable en A Coruna Pepu Hernandez es el candidato elegido por el presidente del Gobierno y secretario general del PSOE Pedro Sanchez para encabezar la candidatura socialista al Ayuntamiento de Madrid EFE ARCHIVO Cabalar / Cabalar (EFE)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El candidat del PSOE a l’Ajuntament de Madrid, Pepu Hernández, treballa ja en la llista amb què es presentarà a les pròximes eleccions municipals, que es coneixerà “aviat”, ha confirmat que el seu número dos serà dona i ha recordat que els pactes postelectorals els decidirà la militància.

En una entrevista amb RNE, Pepu Hernández ha sigut preguntat per si està disposat a pactar amb Manuela Carmena després de les eleccions per entrar a un govern, a la qual cosa ha respost que no són en aquella etapa ara però que la militància “votarà”. “És als estatuts i després es comunicarà... La militància al PSOE decideix, aquesta és la força de tot”, ha afegit.

No obstant, creu que en la política “fa falta parlar i escoltar amb humilitat a tothom”. Per ell, és “bàsic” i aposta per una política “de mà oberta, de lògica i de sensacions” per “millorar Madrid... un més Madrid no, millor Madrid”, ha indicat en referència al nom de la plataforma que encapçala Carmena.

Segons Pepu Hernández, han de treballar “en qüestionsd’ideologia progressista”, en com volen “avançar” perquè també "hi ha un concepte que no és només material de Madrid sinó espiritual de Madrid” i “lògicament cal escoltar a tothom i saber que uneix i no què és el que separa”.

Hi destaca el paper de la militància

“Em preocupa molt l’estesa de tanques, de barreres, no ens ho mereixem, ja tenim molts obstacles a Madrid com per posar alguna pega més”, ha considerat en aquest sentit el candidat, que ha insistit molt a recalcar el paper de la militància en totes aquestes decisions.

Sobre la llista, ha afegit que “aquesta mateixa setmana” treballaran amb l’“equip” perquè “és de tots cap a tot” i “han d’elegir el millor equip possible”. “És una activitat de la mateixa militància”, d’“escoltar a tots” per veure què es necessita a cadascun dels llocs. També ha confirmat que el seu número dos serà una dona.

Al preguntar-li per si incorporarà els que van ser els seus rivals a les primàries a l’Ajuntament, Manolo de la Rocha i Chema Dávila, ha indicat que no descarta “ningú” però ja ha advertit que està “envoltat ja d’un grup i gent important”.

Sobre siapostarà per la renovació, Pepu Hernández ha indicat que, per ell, “la paraula renovació no té sentit” perquè l’objectiu és “provar de fer un equip complet, amb el talent i diferents capacitats de lideratge que té el PSOE”. “Som un potencial, no som una plataforma o grups que es reuneixen sinó que hi ha darrere tota la força del partit”, ha defensat.

Afiliació al PSOE

A la pregunta sobre si s’afiliarà al PSOE, ha dit que no ho sap i que no s’ho planteja ara, tot i que sí que ho va fer durant “molt temps”, abans que arribés Pedro Sánchez a la secretaria general, ha afegit. 

“He tingut simpatia especial pel PSOE des de la joventut, m’ho he plantejat però vull preservar la meva independència”, ha assenyalat Pepu Hernández, qui ha indicat que quan ell fa “aquest pas” de presentar-se a les primàries a l’Ajuntament, el terme d’independència “té un altre sentit” perquè ell aposta i prova d’“ajudar una opció política”. 

Sobre si hagués apostat a ser aspirant candidat si no l’hi hagués ofert Pedro Sánchez directament, ha admès que “possiblement, no” perquè no s’ho havia plantejat, i ha explicat que va rebre amb “sorpresa” la petició de Sánchez

Notícies relacionades

El que sí que té clar és que passi el que passi es quedarà a l’Ajuntament de Madrid, independentment que sigui al govern o a l’oposició, i ha assegurat que provarà de “lluitar” per “canviar el sentit” que recullen les enquestes i que situen els socialistes com a cinquena força. 

Pepu Hernández ha assenyalat també que no descarta tornar al bàsquet perquè ha sigut la seva “vida” i com a entrenador de base, el que troba a faltar és l’entrenament diari