Delictes de resistència i desobediència

Set detinguts a Argumosa 11 per provar d'impedir sense èxit quatre desnonaments

L'Ajuntament de Madrid «intentarà donar atenció d'emergència» a les famílies

Celaá carrega contra Podem per rebutjar el decret de vivenda

20190222 426419 desahuciolavapiesr 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Agents de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional han detingut aquest divendresset persones, acusades de delictes de resistència i desobediència a l’autoritat, per intentar impedir el desnonament de quatre persones de les seves vivendes situades al número 11 del carrer Argumosa de Madrid, segons fonts de la Direcció Superior de la Policia de Madrid.

Els arrestats són activistes antidesnonaments que s’han assegut agafats de les mans entre ells a les escales d’accés als pisos pendents de desallotjament. Els agents, actuant sota requeriment judicial, han anat aixecant una a una aquestes persones, que portaven posats cascos blaus, en al·lusió a les respectives peticions a l’ONU sol·licitant que es paralitzessin els desnonaments.

Al final, la comissió judicial ha procedit al desnonament de les quatre famílies afectades. Així ho ha indicat als mitjans de comunicació l’advocada i portaveu a la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), Alejandra Jacinto, per qualificar de “salvatjada” el desnonament d’aquestes famílies en situació de vulnerabilitat i sense alternativa habitacional.

Dues de les famílies se n’aniran a una pensió; una altra, a una plaça hotelera, i una quarta, s’instal·larà amb familiars, segons han informat a Europa Press fonts municipals. 

Carmena, trista

L’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, s’ha referit als desnonaments a Argumosa, 11, a Lavapiés, desitjant que “siguin els últims desnonaments que es produeixen amb aquestes característiques”. Carmena veu “amb moltíssima tristesa” els desnonaments perquè “és important que les persones es mantinguin a casa seva en els centres de Madrid”. També ha avançat que el 4 de març es resumiran per l’ajuntament tots els programes de vivendes que estan en marxa.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Madrid “intentarà donar atenció d’emergència” a les famílies, segons la primera tinenta d’Alcalde, Marta Higueras. “El Consistori ha de ser per atendre aquestes persones que es quedaran al carrer sense vivenda”, ha manifestat. D’aquesta forma, Higueras ha assegurat que des de l’ajuntament s’intentarà donar algunes solució a les famílies desnonades per “defensar els drets d’una vivenda digna”.

Des de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha lamentat la situació i ha carregat contra Podem per rebutjar el decret de vivenda.