Programat per a aquest divendres

Suspenen per quarta vegada el desnonament d'una veïna del carrer Argumosa, a Madrid

Anteriorment el procés va ser paralitzat perquè el seu marit es trobava ingressat a l'hospital

desahucio-madrid

desahucio-madrid

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La comissió judicial ha suspès per quarta vegada el desnonament programat per a aquest divendres de Rosi, una veïna que resideix en el número 11 del carrer Argumosa de Madrid, que ja havia patit tres intents més de desallotjament.

Anteriorment el llançament va ser paralitzat ja que el marit de Rosi es trobava ingressat a l’hospital per una crisi cardíaca esdevinguda la vigília del desnonament "a conseqüència de la tensió suportada". De moment, s’ha suspès sense nova data prevista.

Aquest matí s’han tornat a reunir a les portes de casa seva, situada albarri de Lavapiés, més de mig centenar de persones per intentar evitar el desnonament de Rosi, que han celebrat la decisió de la comissió.

En aquesta ocasió, rondava en l’ambient la informació apareguda en els mitjans en els últims dies que Rosi tenia una vivenda al seu nom a Albal (València). L’afectada ha assegurat que ja no li pertany, que se'l quedarà el banc a partir del 3 de març perquè va deixar de pagar-la.

Segons ha explicat el Sindicat de Llogaters de Madrid en altres ocasions, a Rosi li pretenen pujar un 300% el lloguer, de 400 a 1.700 euros, per la qual cosa fa mesos que estan intentat negociar amb la propietat del bloc del carrer Argumosa 11 per renovar els contractes dels seus arrendataris, "però prefereixen fer-les fora per poder apujar els lloguers desproporcionalment".

Queixes pels antidesnonaments

Els propietaris de l’edifici s’han queixat en altres ocasions del’"assetjament"  que asseguren estar patint per part delscol·lectius antidesnonaments, advertint que el seu comportament "pot ser perfectament encaixat en tipus penals com coaccions, injúries i calúmnies".

Els amos de l’edifici van afirmar en un comunicat que tenen "por" dels integrants de les associacions antidesnonaments, ja que estan sent assenyalats al carrer i a les xarxes socials, i afirmen que el col·lectiu "menteix" en els seus arguments.

Notícies relacionades

Els propietaris són una dona de 90 anys que ho és "per herència, i viu amb el seu fill impossibilitat", i estan tots dos a cura dels seus familiars. També ho és una dona impossibilitada judicialment al patir una malaltia psiquiàtrica i que porta internada en un centre especialitzat durant més de 20 anys. Va adquirir la propietat per herència.

Així mateix, entre els amos hi ha el germà de l’anterior, que és el seu tutor i ha de retre comptes anualment davant del jutge que tutela la seva germana, i una petita empresa.