Crisi a Podem

Echenique insta Errejón a renunciar: "Jo dimitiria, però d'alguna cosa ha de viure fins al maig"

Ha rebutjat que continuï sent el candidat per a Podem a la Comunitat de Madrid

echenique / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, ha assegurat aquest divendres que el fins ara candidat per a la Comunitat de Madrid, Íñigo Errejón, inicia el seu projecte polític personal, i ha rebutjat que continuï sent el candidat de la formació morada. Echenique ha assenyalat la porta a Errejón, assegurant que ell hauria deixat l’escó si decidís presentar-se amb un altre partit.

Preguntat per si Errejón hauria de dimitir del seu escó com a diputat de Podem al Congrés, el dirigent morat ha assegurat que ell dimitiria si hagués pres la decisió d’unir-se a Más Madrid. "Jo si hagués decidit presentar-me per un altre partit dimitiria, però d’alguna cosa ha de viure fins al maig", ha recalcat.

En declaracions a la cadena SER, Echenique ha remarcat que, amb l’anunci d’aquest dijous, Errejón "clarament" diu que es presentarà per un altre partit, per això ha rebutjat que continuï sent el candidat de Podem. "Cada un pot dir el que vulgui, però repetir moltes vegades que la terra és plana no vol dir que sigui una esfera", ha assegurat, responent al cofundador del partit morat, que va anunciar que se suma a la plataforma Más Madrid, de l’alcaldessaManuela Carmena.

Igual de dura, la portaveu morada al Congrés, Irene Montero, ha carregat contra Errejón amb duresa: "Hem fet tot el possible per protegir el candidat de la Comunitat de Madrid, no era necessari ordir un pla secret amb Carmena".

Precisament, segons fonts de 'La Sexta', Errejón ha declinat l’oferta per acudir a l’acte que la formació morada tenia previst aquest dissabte, en el qual l’organització central havia de planejar amb els seus líders autonòmics i locals les eleccions del maig.

"S’ha situat automàticament fora"

La direcció de Podem ha recalcat aquest divendres que el seu candidat a l’Assemblea de Madrid, Íñigo Errejón, s’ha col·locat "automàticament" fora del partit amb la seva decisió unilateral de presentar-se a les eleccions autonòmiques amb la marca de Manuela Carmena.

"És una opció política completament legítima, i li desitjo sort en aquesta etapa, però això no respecta el mandat que els inscrits i inscrites ens van donar i et col·loca automàticament fora de Podem", ha dit a Onda Cero la portaveu adjunta al Congrés i membre de l’Executiva, Ione Belarra.

Belarra ha insistit que es tracta d’un projecte "personal" d’Errejón que acull "amb certa tristesa" perquè pensaven que estava treballant en la candidatura, però "resulta que estava treballant en una altra cosa".

Notícies relacionades

"això ens ha agafat una mica desprevinguts", ha afegit, i ha lamentat que siguin notícia per aquest assumpte en un moment "clau" per a Podem amb la negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat.

En el mateix sentit s’ha pronunciat la portaveu de l’Executiva del partit, Noelia Vera, a TVE. “És clar que això entristeix", ha reconegut. Vera ha remarcat que si Errejón "ho hagués volgut, amablement ho haguéssim debatut entre tots". "Sempre que es faci així, per sorpresa, en directe i sense debatre-ho prèviament, farem un flac favor a la mobilització i a l’esperança de la gent", ha incidit.