JUDICI PER AGRESSIÓ

'La manada' de Villalba diu que la víctima va proposar "entre rialles" contactes sexuals per torns

Els tres acusats declaren que les relacions van ser "consentides" enmig d'un ambient de "conya"

zentauroepp42058066 gra029 madrid  3 2 2017   fachada de la audiencia provincial180703191604

zentauroepp42058066 gra029 madrid 3 2 2017 fachada de la audiencia provincial180703191604 / Javier Lizon

5
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els tres acusats d’agredir sexualment una jove a Collado Villalba, un d’ells guàrdia civil i un altre militar, han declarat en el judici que els contactes sexuals que van mantenir amb la presumpta víctima la matinada del 13 de març del 2015 van ser"consentits"  entre "rialles i conya a tota hora" i proposats per ella perquè fossin per "torns", sense que percebessin cap gest de desgrat i sí "una actitud jocosa".

Miguel Ángel C.O., Ricardo A.M. i Martín A., en aquests moments en llibertat, s’asseuen des d’aquest dimarts albanc dels acusats  de l’Audiència Provincial de Madrid per un delicte continuat d’agressió sexual. S’enfronten a una petició fiscal de 15 anys de presó. 15 anys de presó.

Davant del tribunal, s’han mostrat tranquils i ferms en la defensa de la seva innocència, insistint que els fets van transcórrer amb "total naturalitat". "Mai li vam donar cap importància. Va ser tot en un ambient de rialles sense que estigués res preestablert", han dit.

Un dels acusats, Miguel Ángel, és guàrdia civil i continua en actiu. Un altre d’ells és militar. El primer s’ha queixat durant la seva declaració que des que se’l va acusar no ha pogut sortir a cap missió, i està sota tractament psicològic. La seva salvació durant aquest temps, ha dit, ha sigut la seva feina.

Al bany per torns

El primer a donar explicacions al tribunal ha sigut Ricardo A.M., qui ha relatat que va ser la víctima que va proposar mantenir un contacte sexual amb els tres al bany per torns. La coneixia des de fa un any, ja que l’hi va presentar el seu cosí. ‘Des d’aleshores, mantenien trobades sexuals esporàdiques.

El dia dels fets, els tres acusats havien quedat per passar el cap de setmana junts i van anar a recollir la noia a casa seva per "sortir a prendre unes copes". Primer van anar al domicili del seu germà per deixar les coses de Miguel.

"Ens vam enrotllar al cotxe i a la casa vam anar directes a l’habitació", ha narrat el processat, qui ha detallat que en un moment de la trobada els seus amics van trucar a la porta per comentar-li que no anava bé la consola.

"Es van quedar a la porta i amb to de conya, van dir: Acaba ja i ajuda’ns. Ella ens va dir que se n’anava al bany perquè tenia la menstruació", ha explicat. A continuació, se’n van anar al bany i van anar passant per torns els seus amics, amb el consentiment de la jove. Després d’això, la van portar a casa seva.

Sorpresa inicial

A preguntes de la fiscal, el jove ha remarcat que en aquells moments era solter i mantenia relacions esporàdiques amb diverses dones. En aquest cas concret, ha destacat que el va sorprendre que la víctima accedís a mantenir trobades amb ell, ja que estava també amb el seu cosí. "Ella era lliure per fer el que volgués. I era consentit", ha dit.

"No hi va haver cap gest que ens indiqués que ella estigués a desgrat. Ella estava de conya i de rialles a tota hora", ha insistit en resposta a les preguntes dels advocats defensors.

El guàrdia civil Miguel Ángel C.O., casat i amb un fill, ha exposat que també coneixia la noia a través del cosí de l’anterior. Van trucar a la jove per quedar i li van comunicar que Mario no acudiria a la trobada, i va acceptar quedar amb la resta dels nois.

"Ricardo i ella van pujar a l’habitació i nosaltres ens en vam anar a muntar la consola, que no es connectava. Vam tocar a la seva porta", ha recordat. Així, ha insistit que no van acudir a l’habitació en cap moment per mantenir relacions. "Vam escoltar rialles d’ella perquè deia que no sabíem connectar-la", ha assenyalat davant del tribunal, recalcant que ho veia tot "amb total naturalitat".

Castigat sense missions

Igual com l’anterior acusat, ha assenyalat que quan van rebre la notificació de la Guàrdia Civil per declarar no sabien a què es referia perquè no recordaven el que havia passat la nit dels fets. "Era una cosa normal i no li vam donar importància", ha explicat, queixant-se que des d’aleshores no ha pogut sortir a una missió de la Guàrdia Civil.

En la mateixa línia, Martín A., militar que llavors estava fent oposicions per ser guàrdia civil, ha relatat que aquell dia van quedar els tres amics per passar el cap de setmana junts, i van quedar amb la noia després d’una conversa telefònica amb Ricardo. Coneixia que aquest mantenia relacions esporàdiques amb la víctima.

"Ricardo es va enrotllar al cotxe amb ella i a l’arribar a la casa, se’n van anar directament a l’habitació. Vam voler connectar la consola, però el cable no connectava bé. I vam anar a demanar a Ricardo que ens donés un cop de mà. Era una situació normal. Is’estaven descollonant", ha assenyalat al temps d’indicar que va mantenir una trobada amb la noia al bany.

En les qüestions prèvies al judici, les defenses dels acusats han reclamat que s’anul·li la prova relativa a les converses extretes dels telèfons de dos processats en dates anteriors als fets, ja que consideren que les dades han sigut manipulades per la Guàrdia Civil.

Indefensió dels acusats 

En contra de la posició de la fiscal, han esgrimit que l’extracció d’aquestes converses no van tenir la cobertura legal requerida i mancaven de "base normativa", remarcant que la seva obtenció va provocar una indefensió sobre els seus patrocinats.

També han al·legat vulneració per trencament de les garanties processals dels seus clients, ja que no hi va haver principi de contradicció amb la víctima. Així, han assenyalat que cap defensa va poder interrogar la denunciant, la qual cosa els va impedir contrastar les seves afirmacions en contra dels seus clients.

Segons el fiscal, els tres acusats "amb ànim de satisfer el seu ànim libidinós" van concertar una trobada amb la jove a través d’un company de classe que finalment no hi va acudir. Així, cap a la 1.20 hores de la matinada van portar la noia a una vivenda de Villalba i una vegada allà Ricardo, amb qui havia mantingut relacions sexuals "esporàdiques" fins al gener del 2013 "i sense tornar a mantenir contacte fins al dia dels fets", la va portar al dormitori on va començar a fer-li petons i a treure-li la samarreta.

La prova de la germandat

A continuació van entrar al dormitori els altres dos acusats. Un d’ells va manifestar que "compartís una mica", una cosa a què es va negar la jove. Malgrat això Ricardo li va contestar que "el fet que els seus germans la provessin significaria que li donaven l’acceptació o negació com a parella", un comentari que va posar nerviosa la noia mentre rebutjava la proposició.

Notícies relacionades

Tot i que la jove va reiterar la seva negativaa mantenir relacions amb els tres acusats, Martín va començar a acariciar-la mentre que Miguel Ángel es despullava. Després d’això, van sotmetre la jove a vexacions sexuals i la van violar. 

La resistència que oferia la jove va provocar que Ricardo la fiqués al bany on, després de demanar-li ella que la portés a casa, l’acusat li va contestar que "no podia deixar així els seus germans".