pla urbanístic

Les administracions podrien obtenir 3.800 milions en ingressos fiscals per Madrid Nuevo Norte

madridnuevonorte

madridnuevonorte

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

 Les administracions públiques (Estat, Comunitat de Madrid i Ajuntament) podrien obtenir gairebé 3.800 milions d’euros (concretament 3.792) a través dels ingressos fiscals derivats del projecte urbanístic Madrid Nuevo Norte.

Això es recull en els informes municipals i d’altres d’elaborats per tercers, estimacions que no són vinculants i que s’han inclòs en la memòria de l’expedient de la reforma urbanística, consultat per Europa Press, i que està en tràmit d’informació pública després de l’aprovació inicial del projecte.

En concret, els documents diuen que el Consistori obtindria uns 1.515 milions d’euros mitjançant ingressos per tributs com l’IBI (Impost sobre Béns Immobles), l’IAE (Impost sobre Activitats Econòmiques), l’ICIO (Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres) i els rendiments de la cessió del 10% dels terrenys que obté el Consistori, com estableix la normativa.

Per la seva banda, l’administració central assoliria una quantitat propera als 1.718 milions d’euros per Impost sobre Societats (866,7 milions), IVA (514,6 milions) i IRPF (336,6 milions).

Mentrestant, aquests documents apunten que la inversió municipal assolirà els 550 milions en matèria d’infraestructures (307,9 milions) i equipaments (242 milions). A banda d’això, la despesa de Madrid Nuevo Norte per al Consistori arribaria als 603,1 milions d’euros en concepte de manteniment i desplegament de serveis públics.

Per tant, la reforma urbanística de Madrid Nuevo Norte (projecte d’iniciativa pública) es mou en termes sostenibles per al Consistori en l’apartat econòmic, amb un saldo positiu d’uns 362 milions entre ingressos fiscals (1.516 milions) i despeses (1.154 milions). 

 

 

Notícies relacionades