Exhumació de Franco

La seu del PSOE a Alcalá es desperta amb cartells i un missatge: "El Valle de los Caídos no es toca"

L'alcalde socialista de la localitat dona suport a la decisió del Govern de Sánchez de traslladar les restes de Franco

alcala

alcala

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La seu del PSOE a Alcalá de Henares, partit que governa al municipi, s’ha despertat amb cartells del dictador Francisco Franco i el missatge "El Valle de los Caídos no es toca", segons ha denunciat el secretari general del PSOE d’Alcalá i alcalde, Javier Rodríguez Palacios.

En un comunicat, ha explicat que "lamentablement" ja han "patit en diverses ocasions pintades i amenaces". "Sembla que quan el PSOE governa en aquest país a alguns no els agrada res i perden el respecte més elemental cap a aquell que pensa diferent", ha assenyalat, en referència a la mesura del Govern de Pedro Sánchez de retirar les restes de Franco del Valle de los Caídos

Notícies relacionades

."Els socialistes d’Alcalá transmetem el nostre màxim suport a aquesta decisió del Govern de Pedro Sánchez. Suposa fer justícia i memòria històrica del que va ser la dictadura franquista i les seves conseqüències, com va succeir a Alcalá de Henares amb els afusellats pel règim i que a poc a poc traiem del silenci i l’oblit", destaquen en el comunicat.

Per als socialistes, és una mesura que traurà "per fi les restes del dictador del Valle de los Caídos, un monument creat per milers de represaliats durant la postguerra i que sempre ha sigut utilitzat com un símbol del franquisme". Javier Rodríguez Palacios insisteix que "un mausoleu feixista del segle XX no pot continuar intacte en una democràcia del segle XXI".