Dins del 'cas Lezo'

La Comunitat de Madrid torna a denunciar irregularitats al Canal per 8,9 milions

L'acusació es dirigeix contra Edmundo Rodríguez, que va ser pròxim a l'expresident madrileny Ignacio González

canal-isabel

canal-isabel

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Comunitat de Madrid ha tornat a interposar una denúncia davant de l’Audiència Nacional, en el marc del ‘cas Lezo’, en què acusa a el que va ser mà dreta de l’expresident Ignacio González a Llatinoamèrica, Edmundo Rodríguez, dels delictes d’administració deslleial, falsedat comptable i apropiació indeguda de 8,9 milions d’euros del Canal d’Isabel II.

Així ho han confirmat fonts del Govern regional, que han explicat que es tracta d’una denúncia interposada per l’Executiu que presideix Ángel Garrido davant del Jutjat d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, que investiga el ‘cas Lezo’, resultat d’una auditoria realitzada per l’auditoria Grant Thornton.

Com ha avançat ‘El Mundo’ i la cadena SER, la Comunitat, per mitjà d’Inassa, va sol·licitar a l’empresa auditora "la determinació de l’existència de possibles operacions fraudulentes" de les activitats que es van desenvolupar a Colòmbia. El resultat assenyala que existeix "evidència de la comissió de nous delictes, fins a ara no compresos en la investigació, de l’investigat Edmundo Rodríguez Sobrino" durant la seva etapa com a gerent de l’empresa i accionista majoritari de Triple A.

Notícies relacionades

Les mateixes fonts han detallat que s’han detectat que durant una etapa amb Edmundo Rodríguez al capdavant es van estar encarregant uns treballs que no es van arribar a realitzar mai, cosa que va produir una descapitalització en la companyia.

El president madrileny, Ángel Garrido, que va ser al seu dia president del Canal, ha defensat en una entrevista a TVE: "L’‘operació Lezo’ es va descobrir perquè el meu equip va denunciar davant de la Fiscalia un conjunt d’irregularitats que ens van semblar rares. Vam haver de prendre aquesta decisió".