'CAS LEZO'

Gallardón diu que li dol que li preguntin si va cobrar comissions

Diu que «ho ha fet mai» i defensa la compra de la colombiana Inassa per part de Canal de Isabel II

zentauroepp41323184 madrid 15 12 2017 comisi n investigaci n en la asamblea de m171215142331

zentauroepp41323184 madrid 15 12 2017 comisi n investigaci n en la asamblea de m171215142331 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Pràcticament mentre la nova ministra de Justícia, Dolores Delgado, prenia possessió del càrrec, el seu predecessor Alberto Ruiz-Gallardón declarava a l’Audiència Nacional pel'cas Lezo'. L’expresident madrileny, que ha sortit “molt satisfet” de la seva declaració, s’ha permès, fins i tot, dir-li a la fiscal Ana Cuenca que entenia que li preguntés si va cobrar comissions, però que “li sabia greu” la pregunta. La resposta ha sigut un “mai”.

La declaració del també exalcalde de Madrid ha posat tancat de moment les declaracions previstes en relació amb la compra per part de Canal de Isabel II el 2001 de l’empresa colombiana Inassa per 73 milions de dòlars. El jutge Manuel García-Castellón ha pres declaració com a investigats als membres del consell del Canal de Isabell II i als del Consell de Govern Manuel Cobo, Carlos Mayor Oreja i al mateix Gallardón.

Segons Gallardón, l’adquisició de la gestió de l’aigua de Barranquilla “es va fer amb el millor i el convenciment més absolut que era bo per al Canal de Isabel II, la Comunitat de Madrid i, per tant, per als madrilenys” i, “d’acord amb la legalitat, amb tots els informes jurídics favorables”.

Notícies relacionades

Ha afegit que “el temps ha demostrat que va ser una bona decisió per part del Canal”, en la línia que han mantingut la resta d’imputats que argumenten la revalorització de l’entitat per negar el problema de la compra, entre ells els seus exconsellers Manuel Cobo (Presidència) i Carlos Mayor Oreja (Medi Ambient).

L’exministre de Justícia, que s’ha mostrat confiat que “quan s’acabin les diligències que s’estan fent se certifiqui que les coses es van fer bé”, ha explicat que la decisió d’adquirir Inassa a través d’una societat panamenya, punt principal en el qual Anticorrupció basa la imputació, va ser “la condició que van imposar els venedors”, segons ja havien explicat davant del magistrat els exresponsables de l’empresa pública d’aigua madrilenya investigats.