'CAS MÀSTER'

L'exrector de l'URJC imputat per irregularitats en el màster de Casado

La causa investiga presumptes irregularitats en el màster en Dret Autonòmic del diputat popular

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La jutge d’instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez-Medel, ha citat el pròxim 1 d’agost a declarar com a investigat l’exrector de la Universitat Rei Joan Carles de Madrid (URJC) entre el 2013 i el 2017, Fernando Suárez Bilbao, en el marc de la causa en què investiga presumptes irregularitats en el màster en Dret Autonòmic que va dirigir el catedràtic Enrique Álvarez, cursat per Pablo Casado i Cristina Cifuentes.

Així consta en una interlocutòria, en què també cita a declarar l’1 d’agost a Enrique Álvarez Conde i la professora Alicia López de los Mozos. A tots dos se’ls investiga també dins de la causa general que es va iniciar amb una denúncia d’una catedràtica de la Universitat de Salamanca, la firma falsificada de la qual apareixia a l’acta de convalidació de notes.

La imputació de Suárez té lloc ja que el màster va tenir lloc durant la seva gestió al capdavant de la universitat pública madrilenya.

Pablo Casado, en el centre de la investigació

Pel que fa a la peça separada, les citacions es produeixen després que l’URJC, amb data 13 de juny, aportés la informació requerida pel jutjat en relació amb la qualificació i convalidació de les assignatures cursades per Pablo Casado en el màster oficial en Dret Autonòmic i Local, any 2008-2009, d’aquesta universitat.

Dins d’aquesta instrucció, que és una peça separada en què investiga les irregularitats en el màster que va cursar Cristina Cifuentes, ha sol·licitat al Congrés dels Diputats que certifiqui si Pablo Casado és diputat del PP per comprovar el seu aforament davant del Tribunal Suprem.

Enrique Álvarez Conde també declararà el 25 de juny en la investigació del cas que se centra en les presumptes irregularitats detectades en el màster que va cursar l’expresident regional.

Notícies relacionades

El pròxim 1 d’agost també estan cridats a declarar en la causa general el professor Pablo Chico de la Cámara i un dels companys de Cristina Cifuentes que apareixen a les actes de convalidació d’assignatures amb les firmes falsificades.

No és la primera vegada 

L’exrector de l’URJC va ser investigat per un delicte contra la propietat intel·lectual arran d’una demanda que va presentar el maig del 2017 el penalista de la Rei Joan Carles Antonio Cuerda. Se l’acusava de copiar altres autors en obres seves. Cinc dels autors plagiats van exigir la seva dimissió, cosa que no va fer, tot i que va avançar les eleccions.