denunciats per explotació laboral

Cop policial a una xarxa de massatges amb 'final feliç': així actuaven 40 centres desarticulats a Madrid

Els cinc responsables dels locals, arrestats

masajesaceite1

masajesaceite1

1
Es llegeix en minuts

La Policia ha detingut a Madrid cinc empresaris, quatre d'ells xinesos i una espanyola d'origen colombià, per explotació laboral dels seus treballadors en centres d'estètica i massatges on, a més de fer aquest tipus de tractaments, oferien serveis sexuals o 'amb final feliç'.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia de Madrid, les detencions es van practicar el 7 de febrer en una operació conjunta amb la Inspecció Provincial de Treball i Seguretat Social, dins d'un dispositiu de lluita contra l'ocupació irregular i la immigració il·legal.

Per a això es van realitzar inspeccions en més de quaranta establiments d'estètica, manicura i massatges ubicats en nou districtes de la capital madrilenya, regentats principalment per ciutadans xinesos. Sota aquesta aparença encobrien activitats de prostitució conegudes com a 'massatges amb final feliç'.

Llibertat amb càrrecs

La Policia va detenir finalment quatre empresaris xinesos -dues dones de 32 i 50 anys i dos homes de 27 i 66- i una espanyola d'origen dominicà de 48 per un delicte contra els drets dels treballadors. Cap té antecedents policials.

Notícies relacionades

Per la seva part la Inspecció de Treball i Seguretat Social va aixecar setze actes per diferents infraccions en l'àmbit de les seves competències. 

Després de la seva detenció els empresaris van passar a disposició judicial i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs per a tots ells, segons la Policia.