Primer premi

‘La Negra’ s’emporta el Gordo de la Loteria de Nadal 2021

  • Comproveu els vostres números de la Loteria de Nadal 2021

  • Consulteu els números premiats del sorteig de la Loteria Nacional del 22 de desembre

1
Es llegeix en minuts
Manuela Valdés

El Gordo de la Loteria de Nadal 2021, l’acabament del qual (48) correspon al sobrenom ‘la Negra’, ha arribat. Així ho han corejat els nens de Sant Ildefons a les 12 tocades. Sens cap dubte, ‘la Negra’ s’ha fet esperar en aquest any marcat per la crisi del coronavirus, la borrasca ‘Filomena’ i el volcà de La Palma.

Després de mostrar les boles a la taula del Teatro Real, els nens de Sant Ildefons ensenyaven a l’escenari el número afortunat amb el Gordo del 2021, moment en què han tornat a cantar el número i el premi, amb una veu que barreja emoció i alegria: «Quatre milions d’euros». Així, el número 86148 ha sigut el Gordo de la Loteria de Nadal 2021, premiat amb 400.000 euros al dècim, o 20.000 euros per euro jugat.

Història dels sobrenoms

La història dels sobrenoms que fan referència als acabaments de la Loteria de Nadal data del segle XIX, segons sostenen els experts, coincidint amb la data en què es va celebrar el primer Sorteig Extraordinari de Nadal.

Notícies relacionades

Això es donava concretament a la zona d’Almeria, Alacant, Múrcia i València, quan els cecs arribaven a les places dels pobles vociferant els acabaments que tenien per vendre. «Em queden dues nenes boniques» o «Que no se t’escapi la monja» eren algunes de les frases que utilitzaven per promocionar els esmentats números.

L’acabament de dues xifres més premiat amb el Gordo de Nadal ha sigut el 85, anomenat ‘Palmera’. S’ha emportat el primer premi d’aquest sorteig extraordinari de la Loteria Nacional en set ocasions, la més recent, el 2005.

‘La Negra’ s’emporta el Gordo de la Loteria de Nadal 2021

José Luis Roca

Premis Loteria de Nadal 2023

Comprovar Loteria de Nadal 2023

El sorteig de la Loteria de Nadal que se celebrarà el proper 22 de desembre repartirà 2.408 milions. El Gordo de la Loteria de Nadal 2023 estarà dotat amb un premi 400.000 euros al dècim.