NBA

Pau Gasol serà elegit nou membre del Saló de la Fama de l’NBA, segons ESPN

Pau Gasol serà elegit nou membre del Saló de la Fama de l’NBA, segons ESPN

EFE/Phillip Kim

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Pau Gasol, doble campió de l’NBA amb Los Angeles Lakers, figura entre els elegits com a nous membres del Saló de la Fama de l’NBA, segons va avançar dimarts la cadena ESPN.

L’NBA anunciarà oficialment els nous membres l’1 d’abril durant la Final Four de la lIiga universitària a Houston (Texas) i, segons el mitjà nord-americà, entre els elegits també hi ha Dwayne Wade, l’alemany Dirk Nowitzki, el francès Tony Parker i els entrenadors Becky Hammon i Gregg Popovich.

La cerimònia se celebrarà el 12 d’agost a Springfield (Massacchussets) a la ‘Naismith Memorial Basketball Hall of Fame’.

Gasol va disputar 18 temporades a l’NBA amb Memphis Grizzlies, Lakers, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Milwaukee Bucks i Portland Trail Blazers.

Principiant de l’any el 2002, en temporada regular, el pivot espanyol va disputar 1.226 partits a l’NBA (1.150 com a titular) i va aconseguir una mitjana de 17 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,6 taps per partit.

En la posttemporada, Gasol va jugar 136 partits (122 comptant des del quintet inicial) i va fer una mitjana de 15,4 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,7 taps.

Notícies relacionades

Aquestes xifres al llarg de 18 temporades el situen entre els millors jugadors europeus de la història de l’NBA, al costat d’altres noms molt destacats com Dirk Nowitzki, Tony Parker, Drazen Petrovic i Arvydas Sabonis.

Però, més enllà dels números, Gasol també va deixar empremta a l’NBA per moments inoblidables com la seva amistat amb el difunt Kobe Bryant i el memorable salt inicial davant el seu germà Marc al partit de les estrelles del 2015.