NBA

¿Quin va ser el millor partit de Pau Gasol a l’NBA?

  • Multimèdia: Els 10 moments estel·lars de Pau Gasol a l’NBA

¿Quin va ser el millor partit de Pau Gasol a l’NBA?

Lucy Nicholson / Reuters

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

En els seus 20 anys de trajectòria a l’NBA, en què va guanyar dos campionats, va ser elegit Rookie de l’Any en el seu debut, va ser inclòs en sis ocasions a l’All-Star Game, i va estar en dues ocasions en el segon millor quintet de la Lliga, Pau Gasol va acumular un bon nombre d’actuacions per ser recordat. Segurament a nivell estadístic, cap està a l’altura del que va disputar, ja amb 34 anys, amb la samarreta dels Chicago Bulls davant Seattle Supersonics, un 28 de març del 2006. En aquest partit va fer el seu sostre d’anotació: 46 punts, millorant els 44 que va aconseguir quan encara jugava amb Memphis Grizzlies. A això hi va afegir 18 rebots en una nit per al record, poc abans que aixequés el títol de campió del món a Saitama (Japó) amb la selecció espanyola.

Però res és comparable al setè partit de la final del 2010 que va disputar com a jugador dels Lakers contra els Boston Celtics. Va ser un 17 de juny i en aquest matx, Pau Gasol aconseguia el seu segon anell de campió a l’Staples després d’imposar-se en un duel duríssim i emocionant contra el conjunt de Boston per 83-79, amb tots els protagonistes al límit de les seves forces.

Tota la temporada en joc a una sola carta i el partit va servir a l’equip californià per prendre’s la revenja per la derrota viscuda dos anys abans també a la final contra els mateixos Celtics, que van reunir un ‘Big Three’ de luxe: Ray Allen, Paul Pierce i Kevin Garnett. «No hi ha res més rellevant a l’NBA ni més important que un setè partit de la Lliga contra els Celtics i amb victòria. És que no hi ha res més a què com a jugador ‘laker’ puguis aspirar a l’NBA», reconeixia el mateix Pau en una entrevista amb El Periódico diumenge passat.

Notícies relacionades

Aquell dia, Gasol va deixar una actuació memorable: 19 punts, 18 rebots (nou d’ofensius), 4 assistències i 2 taps. Algunes d’aquestes accions van ser decisives per inclinar un partit que només es va resoldre en els últims minuts, fins al punt que el jugador espanyol va entrar en la travessa de rebre el premi MVP d’aquelles finals. El títol, al final, va ser per a Kobe Bryant.

«L’hi van donar a Kobe i va estar ben concedit. Jo, com vaig dir quan vaig arribar als Lakers, era allà per complementar el que tenia l’equip. Per fer-los millors. Per donar-los l’opció de poder guanyar. I així va ser. Estic molt content d’haver-ho fet. I per això estic rebent molts reconeixements, molt més importants que un MVP d’unes finals», va explicar el Pau.