BÀSQUET

Vanessa Bryant arriba a un acord de 28 milions de dòlars per les fotos dels cadàvers de Kobe Bryant i la seva filla Gianna

Els advocats de la família afirmen que aquesta quantitat es destinarà a finalitats benèfiques

Vanessa Bryant arriba a un acord de 28 milions de dòlars per les fotos dels cadàvers de Kobe Bryant i la seva filla Gianna

CAROLINE BREHMAN / EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de gairebé tres anys de disputa, Vanessa Bryant, viuda de Kobe Bryant, ha arribat a un acord amb les autoritats del comtat de Los Angeles pel judici entorn de la filtració de les imatges dels cadàvers del seu marit i la seva filla Gianna, preses després de l’accident d’helicòpter del 2020 que va provocar la seva mort juntament amb la de set persones més.

Malgrat que en el judici de l’agost passat es va determinar que la viuda rebria 16 milions com a indemnització, van quedar alguns temes a resoldre en el cas. Finalment, s’ha establert un acord per 28,85 milions de dòlars. Els advocats de la família afirmen que aquesta quantitat es destinarà a finalitats benèfiques.

Difusió mínima

Vanessa, junt amb Chris Chester, va portar el cas a judici el setembre del 2020, nou mesos després de l’accident. Va acusar el comtat de Los Angeles de la divulgació de les imatges de l’accident, preses i difoses per diversos membres del rescat. Tot i que cap va arribar a ser publicada i la seva difusió va ser mínima, Vanessa Bryant assegura que el dia de l’accident va demanar al xèrif de Los Angeles que ningú fes fotos de les restes de l’accident. A més, va manifestar que el dret a la intimitat de les víctimes havia sigut violat i que les imatges havien causat un gran dolor als familiars.

«Em sento devastada, ferida i traïda pels empleats del comtat que van filtrar les fotos», va confessar Vanessa Bryant durant el judici. 

Notícies relacionades

L’agost passat, el jurat va concloure que els membres del rescat responsables de les fotografies havien violat la privacitat de les famílies.

«Vanessa va lluitar pel seu marit, la seva filla i tots a la comunitat que van veure els seus familiars morts ser tractats de forma poc respectuosa. Esperem que la seva victòria en el judici i aquest acord puguin posar fi a aquest tipus de pràctiques», comunica Luis Li, advocat de Bryant, celebrant el final de la disputa.

Temes:

Kobe Bryant