NBA

Els Warriors completen la festa del seu anell amb un passeig davant els Lakers

Els Celtics obren la nova temporada amb una exhibició de força davant els Sixers en el prometedor debut del seu nou tècnic

Els Warriors completen la festa del seu anell amb un passeig davant els Lakers

Kyle Terada / USA Today Sports

4
Es llegeix en minuts

Els Golden State Warriors de Stephen Curry van arrencar aquest dimarts la seva defensa del títol amb una victòria sense grans dificultats davant Los Angeles Lakers (123-109) en la jornada inaugural de la nova temporada de l’NBA.

La vida continua igual a la millor lliga de bàsquet del planeta. Quatre mesos després que els Warriors es proclamessin campions davant els Celtics (van rebre el seu anell abans del partit en una emotiva cerimònia al Chase Center), els de Steve Kerr es van mostrar com un equip sobrat de recursos i capaç de prémer l’accelerador quan més li convé per rebentar un partit sense suar gaire.

En canvi, els Lakers, després del seu històric fiasco de l’any passat, van reincidir en alguns pecats mortals com la falta de tir exterior (10 de 40 en triples), la insignificant aportació de la seva banqueta (només 24 punts) o les seves estocades en el tercer quart.

No obstant, hi va haver alguns aspectes prometedors dels Lakers en l’estrena a la banqueta de Darvin Ham.

Amb 20 temporades a la seva esquena, LeBron James continua desafiant el pas del temps (gairebé triple-doble amb 31 punts, 14 rebots i 8 assistències); Anthony Davis, després d’un curs marcat per les lesions, va deixar bones sensacions (27 punts, 6 rebots i 4 robatoris); i l’equip, que no va abaixar els braços fins al final, va donar pinzellades del que pot aconseguir collant en defensa i augmentant les revolucions dels seus contraatacs.

Russell Westbrook, que per ara segueix als Lakers després d’un estiu ple de rumors, va ser titular i va aconseguir 19 punts i 11 rebots.

En els Warriors, que guanyaven de 27 punts en el tercer quart i que es van relaxar en l’últim parcial amb la situació sota control, Curry va brillar amb 33 punts, 6 rebots, 7 assistències i 4 robatoris. Andrew Wiggins va sumar 20 punts i 6 rebots i Klay Thompson va aportar 18 punts.

El partit va tenir a més el morbo de veure sobre la pista junts Draymond Green i Jordan Poole després del cop de puny que li va donar el primer al segon en un entrenament dels Warriors.

Beverley va decebre

Entre LeBron, Davis i Westbrook van fer 40 dels 52 punts del seu equip en la primera meitat i els de porpra i or, amb més empenta que joc, se’n van anar al vestidor mantenint els Warriors a quatre passes (59-52).  Amb Beverley fora de combat en un decebedor debut amb els Lakers (portava tres faltes a mitjans del segon quart i, molt passat de revolucions, va sumar la quarta tot just començar la segona meitat), els de LeBron van topar amb la dura realitat.

Incapaços de millorar la seva punteria i amb un ritme molt espès en atac, els de Los Angeles van patir les ràpides transicions d’uns Warriors cada vegada més còmodes.

De Thompson a Wiggins passant per Green, tots es van unir a un vendaval de Golden State coronat pel de sempre, un Curry fabulós que va ficar dos fantàstics triples seguits per deixar molt tocats els Lakers (89-64 a falta de 4.12).

El fantasma dels desastrosos tercers quarts dels Lakers de l’any passat va tornar a aparèixer.  Sense rastre de la seva defensa, els Lakers van encaixar un dur 32-19 en aquest parcial en el qual només van ficar el 28,6% dels seus tirs davant el 50% d’uns Warriors.

Amb una diferència pràcticament insalvable al començar l’últim quart (91-71), els visitants van tirar d’orgull i van arribar a posar-se 12 a baix amb una recepta bàsica de defensa i contraatac sense mirar enrere.

Però Curry va sentenciar el partit amb dues genialitats marca de la casa: una exquisida penetració de mag davant Davis i un tres més un de fantàstic davant Beverley.

Homenatge a Bill Russell

 Jayson Tatum i Jalen Brown van brillar aquest dimarts al TD Garden amb 35 punts cada un i li van donar als Boston Celtics un triomf per 126-117 davant els Philadelphia 76ers, malgrat els 35 punts de James Harden, en el partit que va obrir, unes hores abans, la temporada 2022-2023 de l’NBA.

En el debut de Joe Mazzulla com a entrenador en cap dels Celtics, després de la suspensió d’Ime Udoka per violar les polítiques internes de la franquícia, els Celtics van ensenyar el seu poder liderats per les seves dues estrelles més brillants, davant uns 76ers que no en van tenir prou amb la gran actuació de Harden i un doble-doble de 26 punts i quinze rebots Joel Embiid.

Els finalistes de l’any passat, derrotats pels Warriors, es van encarregar de donar el tret de sortida a la nova temporada i ho van fer amb victòria en una nit oberta per un sentit homenatge a la seva llegenda Bill Russell, morta l’últim estiu als 88 anys.

Tatum va obrir el nou curs amb un doble-doble de 35 punts i dotze rebots, amb quatre assistències, un robatori i un tap, i Tatum va contribuir amb 35 punts més en una nit en què els Celtics van tenir un 56% en tirs (46 de 82).

Notícies relacionades

El nou fitxatge Malcolm Brogdon es va presentar davant el seu públic amb 16 punts, mentre que el dominicà Al Horford va aportar sis punts, cinc rebots i una assistència en 23 minuts.

Els Celtics van frustrar uns 76ers en els quals Harden va obrir la seva temporada de forma positiva a nivell individual, amb 35 punts, vuit rebots, vuit assistències i un cinc de nou en triples. Els homes de Doc Rivers no en van tenir prou amb els 26 punts d’Embiid, els 21 de Tyrese Maxey ni els 18 de Tobias Harris.