NBA

Els Warriors lluiten contra la seva pròpia llegenda en la nova temporada de l’NBA

 

  • Els Celtics (finalistes fa un any), els Bucks i els renascuts Clippers es presenten com les amenaces més perilloses del campió

  • Els dubtes es plantegen entorn del rendiment dels Nets, els Sixers i els Suns per erigir-se com a alternatives i en els Lakers per arribar als ‘play-off’

Els Warriors lluiten contra la seva pròpia llegenda en la nova temporada de l’NBA

EFE/EPA/JOHN G. MABANGLO

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

 

Són molts els interrogants amb què es presenta la nova temporada de l’NBA i molt poques les certeses, més enllà que els Golden State Warriors, els defensors de l’anell, tenen molts arguments per estendre el seu domini, convertits ja en una de les millors dinasties de la història de la Lliga (quatre títols en les últimes vuit temporades), però també algunes flaqueses que poden posar fi a la seva trajectòria.

 

Els Boston Celtics, finalistes fa un any, i els Milwaukee Bucks, amb Giannis Antetokounmpo com a ferm aspirant a l’MVP, són els dos equips que s’alcen com les amenaces més perilloses per al campió, però la cotització de Los Angeles Clippers s’ha disparat amb la tornada dels recuperats Kawhi Leonard i Paul George. La temporada en què Lebron James es pot convertir en el màxim anotador de tots els temps (necessita 1.326 punts per superar els 38.387 punts de Kareem Abdul Jabbar) es presenta també amb altres tornades sonades: Zion Williamson (New Orleans) o Jamal Murray (Denver), algun fitxatge de primera línia com el de Rudy Gobert (Minnesota), Donovan Mitchell (Cleveland) o Dejounty Murray (Atlanta) i reserva l’opció d’un gran premi a aquells equips amb el pitjor balanç de l’any, l’entrada en el pròxim ‘draft’ del francès Victor Wenbanyama, un pivot de 18 anys i 2,20 metres capaç de convertir-se en un jugador diferencial en la pròxima dècada.

 

La crisi desencadenada per la baralla entre Draymond Green i Jordan Poole ha posat en perill els Warriors. Ningú sap del cert quant es pot haver deteriorat la convivència al vestidor dels californians, on la seva gran estrella, Stephen Curry, camina cap als 35 anys (els complirà el març del 2023) i pot tenir la gana de títols més que satisfeta.

 

«És la crisi més gran des que soc entrenador. És una cosa realment seriosa», va admetre el tècnic Steve Kerr sobre la baralla dels seus dos jugadors per convenir que, després de moltes reunions internes, es va optar per reintegrar Green en la disciplina de la plantilla i castigar-lo amb una multa.

 

Green és una de les peces fonamentals, junt amb Curry i Klay Thompson, dels quatre anells de la franquícia. Però Poole és el futur i els Warriors acaben d’ampliar el seu contracte per quatre anys i 140 milions de dòlars. L’altra peça per apuntalar el projecte és Andrew Wiggins, renovat també per quatre anys i 110 milions, mentre la renovació de Green, que també s’arrossega des de l’estiu, amb una opció d’ampliar un any més, sembla encallada.

 Sisme a Boston

Els Celtics semblaven estar construint un projecte guanyador al voltant de Jayson Tatum i Jaylen Brown i el nivell competitiu que van demostrar l’estiu passat davant els Warriors. Però la suspensió d’una temporada del tècnic Ime Udoka per mantenir una relació consentida amb una companya de feina ha suposat un terratrèmol intern i ha donat pas a un relleu a la banqueta, ara en mans del seu ajudant, Joe Mazzulla. Temps complicats per als Celtics, que han incorporat una altra peça de luxe (Malcolm Brogdon).

Molt més sòlides apareixen les opcions dels Bucks de Giannis Antetokounmpo, per a molts el jugador més desequilibrant del campionat. La recuperació de Kris Middleton, que es va perdre els ‘play-off’, i de Brook López són el millor suport dels Bucks, que mantenen en nòmina Serge Ibaka.

La tornada de Kawhi Leonard, després de 15 mesos absent per una lesió de lligaments al genoll dret, i també la de Paul George (de baixa 51 partits) han arribat a cotitzar a l’alça les accions delsClippers, que a una nòmina de luxe hi han afegit tres peces de luxe: John Wall, Robert Covington i Norman Powell.

 Les incògnites, en canvi, envolten el nivell que seran capaços d’assolir els Brookyln Nets, confirmada la continuïtat de Kevin Durant i Kyrie Irving, sobre la sortida del qual no es va parar d’especular durant tot l’estiu, i a punt per afegir-se al projecte Ben Simmons. També el nivell competitiu dels Philadelphia 76ers de Joel Embiid si aconsegueixen sumar la millor versió de James Harden. I els Phoenix Suns, dominadors de la fase regular del 2022 (64 victòries i 18 derrotes), si aconsegueixen esprémer les ultimes essències de Chris Paul, als seus 37 anys.

Notícies relacionades

Molt més fosc es presenta el panorama per als Lakers de LeBron James, que està a punt de complir 38 anys, perquè corre el perill de quedar-se de nou fora dels ‘play-off’. La incògnita de Russell Westbrook, que el club encara intenta traspassar, resta química al vestidor.

Sis espanyols en l’NBA més global