NBA

Boston derrota els Warriors amb un gran joc d’equip

La sòlida defensa dels Celtics va desordenar l’atac del Golden State, que gairebé sempre va ser a remolc i va acabar perdent 116-100

4

Els Boston Celtics, amb una tremenda actuació en equip, liderada per Jaylen Brown, Jayson Tatum i Marcus Smart, van aixecar la veu a casa seva, el TD Garden, i van doblegar per 116-100 aquest dimecres els Golden State Warriors en el tercer partit de les finals de l’NBA per prendre avantatge 2-1. L’equip d’Ime Udoka, que havia pagat les 18 pilotes perdudes amb una dura derrota en el segon partit, els va limitar a 12 en la nit del Garden, en la qual el dominicà Al Horford i Robert Williams van dominar a la pintura i van ajudar que els Celtics capturessin 58 rebots, i en van deixar només 38 als seus rivals.

Brown va anotar 27 punts, 17 en el primer quart, amb 9 rebots i 6 assistències, Jayson Tatum va aportar 26 punts, amb 6 rebots i 9 assistències, mentre que Smart va acabar amb 24 punts, 7 rebots i 5 assistències. Les tres estrelles van destacar pels seus grans números, però en aquest triomf va pesar l’aportació de caràcter de Horford, explicada només parcialment pels seus 11 punts, 8 rebots i 6 assistències, així com la de Robert Williams, que va recollir 10 rebots i ‘va netejar’ la pintura amb 4 grans taps.

Els Warriors no en van tenir prou amb els 31 punts de Steph Curry, amb 6 triples, ni els 25 i 5 triples de Klay Thompson, que va incrementar notablement els seus percentatges en tirs, sense premi per a l’equip de Steve Kerr. Andrew Wiggins va aportar 18 punts i 7 rebots en una nit en què Draymond Green no va aconseguir ser decisiu i només va acabar amb 2 punts, 4 rebots i 3 assistències, acabant el seu partit per sis faltes a quatre minuts del final.

Brown, 17 punts en el primer quart

Havia advertit Jaylen Brown que la seva prioritat era saltar a la pista a jugar, sense fixar-se en pressions o provocacions rivals, i el seu començament no va poder ser millor. Va arrencar amb dos triples consecutius i va ensenyar el camí dels Celtics amb 17 punts en el primer període, amb un 3 de 4 en triples. En un Garden completament tenyit de verd, i famolenc de glòria després d’una espera de dotze anys per veure el seu equip de nou en unes finals, Brown i Horford van dominar els compassos inicial. El dominicà, primer finalista de l’NBA del seu país, es va lluir amb un gran treball defensiu i una potent esmaixada per al 26-11.

Superiors en els dos costats de la pista, dominants al camp i contundents amb la pilota a les mans, els Celtics es van escapar fins als 18 punts de marge en el 54-36, liderats per un Tatum que va marcar o va assistir en 12 punts seguits del seu equip.

Salten espurnes amb Green

Steve Kerr va demanar temps mort per reorganitzar les idees del seu equip. I malgrat els evidents conflictes inicials, els Warriors van ensenyar els galons d’una franquícia que va estar a sis de les últimes vuit finals, i en va guanyar tres de les anteriors cinc. No va trigar a saltar la primera espurna amb Draymond Green, increpat tota la nit per l’afició del Garden. Un contacte irregular de Grant Williams va augmentar la tensió i els Warriors, al ritme de Wiggins, Klay Thompson i Curry, van trigar pocs segons a fer un senyal als seus rivals. El mateix Curry va col·locar el seu equip a 7 punts de distància i va ser mèrit de la competitivitat de Horford i Brown si els Celtics van aconseguir frenar aquesta reacció i anar-se’n al descans amb 12 valuosos punts de renda (68-56).

El poder a la pintura, amb 24 rebots a 14, dels quals 8 a 4 ofensius, premiava els d’Udoka, que van fregar el 60% en tirs a l’equador del xoc i que lluïen 68 punts al descans després d’anotar-ne 88 en tot el segon partit al Chase Center. Però quan aquest ritme encistellador es va encallar, els Warriors no van perdre l’ocasió per reobrir el duel, amb un parcial de 12-0 liderat per Curry, amb una jugada de quatre punts, per flagrant de Horford, que li va donar als californians el primer avantatge en el 83-82.

Els Celtics frenen la remuntada

Els Celtics van estar gairebé tres minuts sense anotar i davant uns Warriors en els quals Curry seguia burxant a plaer a la ferida dels rivals, sense deixar-se afectar pels problemes de faltes, ja quatre amb més de nou minuts per jugar en el tercer període. Marcus Smart i Grant Williams van contenir aquesta empenta i van mantenir per davant els seus (93-89) fins al quart període. Considerat el 8 de 32 del parcial, va ser una victòria per als d’Udoka. Els va mantenir amb confiança i ànim per encarar el parcial decisiu, en el qual va emergir l’ànima competitiva dels locals.

El 9-2 per obrir el quart final, amb triples de Smart i un tremend compromís en la baralla a la pintura, va tornar a carregar d’entusiasme el Garden i posar doble dígits de distància amb els Warriors. Mai van renunciar a lluitar per pilotes dividides els Celtics i en un d’aquests, Horford va provocar la sisena falta de Green, el partit del qual va acabar amb 4.07 al cronòmetre. El Garden va celebrar la seva sortida de la pista tant com ho va fer, segons després, quan Al Horford va oferir a Robert Williams l’‘alley-oop’ del 112-98 que suposava la sentència.