ELS ‘PLAY-OFF’ PEL TÍTOL

NBA: Els Warriors claven el primer cop en el duel amb Doncic

Wiggins conté l’eslovè, que només anota dos punts a la segona meitat (112-87)

NBA: Els Warriors claven el primer cop en el duel amb Doncic

TWITTER / @Warriors

3
Es llegeix en minuts
EFE

Empesos per un doble-doble de 21 punts i dotze rebots de Steph Curry, els Golden State Warriors van guanyar per un autoritari 112-87 als Dallas Mavericks, en què l’eslovè Luka Doncic va anotar vint punts, i van fer el primer cop en l’obertura de les finals de la Conferència Oest de l’NBA.

Curry va liderar una actuació coral dels Warriors, en què tots els integrants del quintet inicial van aportar almenys deu punts, i van tombar uns Mavericks sense brillantor, en particular en els triples (11 de 48), després de connectar-ne 19 diumenge en el triomf contra els Suns en el setè partit de la sèrie.

Els Warriors segueixen perfectes a casa en aquests ’play-off’, en què van guanyar els set partits, i van frenar, amb una excel·lent actuació d’Andrew Wiggins, Doncic, que només va anotar dos punts a la segona meitat, després d’arrencar amb 18 en els dos primers quarts.

Wiggins va acabar amb 19 punts, cinc rebots i tres assistències, i Jordan Poole també en va aportar 19, mentre que Klay Thompson va contribuir-hi amb quinze, malgrat l’un de quatre en triples. Draymond Green va fregar el doble-doble amb deu punts i nou rebots i va ser el protagonista d’una nova agressiva actuació defensiva.

Els Mavs van pagar el 31 de 86 en tirs, amb Doncic que hi va aportar vint punts, set rebots i quatre assistències, però també va perdre set pilotes. Spencer Dinwiddie en va anotar 17, amb tres triples.

Poc encert en els triples

S’esperava una pluja de triples entre dos equips habitualment contundents des del perímetre, amb uns Mavericks que, sense gran poder físic a la pintura, van connectar 19 tirs de tres punts contra els Suns, i uns Warriors amb Curry, Thompson i Poole a la pista.

I malgrat que efectivament les dues franquícies van empènyer de manera constant des del perímetre, els percentatges van ser extremadament baixos a la primera meitat.

Els Mavs amb prou feines van tenir un set de 29 en triples i un catorze de 44 en tirs de camp i els Warriors, un cinc de 18. Va caldre esperar fins a l’últim minut del segon període perquè Curry segellés el primer tir de tres punts i ell i Thompson van arribar a l’equador del xoc amb un modest un de nou.

Va ser Andrew Wiggins el líder anotador i l’artífex del 54-45 amb el qual els Warriors se’n van anar als vestuaris, avalat pels dotze, amb set rebots d’un Curry que va anotar atacant la pintura, un dia sorprenentment poc brillant des de la línia de lliures (4 de 7).

Wiggins frena Doncic

Wiggins també va fer un important esforç defensiu per contenir Doncic, protagonista a la primera meitat, però absent en els últims dos quarts, en què amb prou feines va anotar dos punts.

L’eslovè va rebre una manotada involuntària a la cara tot just començar el partit que li va causar un vistós tall, però això no li va impedir liderar els Mavs amb 18 punts en el descans, aconseguits en el costat de la pista en què estava establert l’alemany Dirk Nowitzki, la llegenda de Dallas de qui va recollir el llegat fa quatre anys.

Els nou punts de marge, considerat el 31% en tirs davant el 56% dels Warriors, deixaven encara amb esperances els Mavs, però els Warriors van trepitjar l’accelerador en el tercer període i es van escapar fins al 71-52, alhora que Curry, amb dos triples consecutius, i Klay Thompson.

Notícies relacionades

L’equip de Steve Kerr, amb un Thompson que va segellar onze punts en aquest quart (5 de 7 en tirs), va aconseguir un 34-24 que va deixar tocats els Mavericks (88-69) malgrat el compromís de Dinwiddie, amb deu punts. Doncic només va poder anotar dos punts i va perdre quatre pilotes.

Un 10-0 per obrir el quart període impulsat per Poole va disparar l’avantatge dels Warriors fins al 98-69 i tots dos equips van decidir donar descans a les seves estrelles en vista del segon partit, fixat per al pròxim divendres, de nou a San Francisco.