Milwaukee arrenca el triomf del Garden i deixa els Celtics contra les cordes

Matthew A Smith / Efe

3

Memphis Grizzlies-Golden State Warriors, 134-95 (2-3)

Amb una pallissa tan al·lucinant com incontestable, els Memphis Grizzlies, sense el lesionat Ja Morant, van passar aquesta matinada passada per sobre d’uns ridículs Golden State Warriors (134-95) per mantenir-se amb vida en aquesta semifinal de l’Oest (2-3).

Sense Steve Kerr a la banqueta per segon partit a causa del coronavirus, els Warriors encara segueixen per davant i podran tancar la sèrie divendres de tornada a San Francisco, però en aquest cinquè partit a Memphis van donar una imatge lamentable i impròpia d’un dels grans aspirants a l’anell.

N’hi ha prou amb mirar les estadístiques de la trobada per entendre la magnitud del naufragi. Els Grizzlies van fer 77 punts en la primera meitat, guanyaven de 27 punts el descans i en el tercer quart van arribar a dominar el marcador per una diferència brutal de 55 punts.

El rècord de la diferència més gran al final d’un partit de ‘play-off’ de l’NBA és de 58 punts i va fer l’efecte que, si no s’haguessin relaxat quan ja tenien amarrada la victòria, els Grizzlies podien haver batut aquesta marca sense problemes.

Les cares llargues dels Warriors contrastaven amb l’eufòria d’uns Grizzlies espectaculars que, en els tres primers quarts (l’últim parcial ja no valia per a res amb un marcador de 119-67), havien posat 17 de 34 en triples i havien aconseguit 29 punts a partir de les 20 pèrdues de pilota dels seus rivals. El segon quart va ser una festa per a Memphis (39-22) però el tercer ja va ser l’apoteosi (42-17).

Amb totes les facetes del joc sota el seu domini, des de la lluita pel rebot fins al control de la pintura passant per la intensitat en defensa, els Grizzlies van tenir set jugadors per sobre dels 10 punts.

Jaren Jackson Jr., Desmond Bane i Tyus Jones van ser els millors amb 21 punts per cap sense que cap dels tres disputés més de 25 minuts.

Klay Thompson (19 punts amb 7 de 12 en trets) va ser el màxim anotador dels Warriors però va acabar la seva actuació amb un ràting +/– (estadística més/menys) de -45.

Stephen Curry es va quedar en 14 punts (4 de 10 en tirs), Draymond Green va fer 5 punts i va perdre 5 pilotes i Jordan Poole va perdre 4 pilotes i només va anotar 3 punts (1 de 6 en tirs).

Boston Celtics-Milwaukee Bucks, 107-110 (2-3)

Quan el TD Garden de Boston cridava amb més força, Jrue Holiday es va encarregar de silenciar-lo amb un tap antològic que li va donar als Milwaukee Bucks la victòria contra els Celtics (107-110) després d’un partidàs que deixa als actuals campions de l’NBA a només un pas de la final de l’Est (2-3).

En un memorable duel amb tota l’emoció i intensitat dels ‘play-off’, els Bucks van capgirar un partit que perdien de 14 punts en els primers compassos de l’últim quart gràcies a dues jugades clau en els últims 15 segons: una enorme cistella després de rebot ofensiu de Bobby Portis i un tap de Jrue Holiday sobre Marcus Smart quan els Celtics buscaven una cistella guanyadora.

El base no només es va quedar la pilota després de bloquejar Smart, cosa que va donar dos tirs lliures als Bucks per posar-se +3, sinó que a més li va robar la pilota de nou a Smart en l’última jugada del partit.

Atònits es van quedar els Celtics, que s’havien mostrat molt equilibrats al llarg de la nit però que hauran de recuperar-se contra rellotge d’aquest descomunal cop moral i guanyar sí o sí divendres a Milwaukee per no anar-se’n de vacances.

L’estadística històrica de l’NBA no està de part seva: després d’un 2-2, l’equip que s’emporta el cinquè partit acaba classificant-se un 82% de les vegades.

Giannis Antetokounmpo, que en l’últim quart va acabar sagnant a la parpella després d’un cop fortuït, va ser el líder dels Bucks amb 40 punts i 11 rebots mentre que Jrue Holiday no només va ser un portent en defensa sinó que també va destacar en atac amb 24 punts, 8 rebots i 8 assistències.

Jayson Tatum (34 punts i 6 rebots) i Jaylen Brown (26 punts, 8 rebots i 6 assistències) van ser els millors d’uns Celtics en els quals el dominicà Al Horford va tornar a rendir a un gran nivell defensant Antetokounmpo (8 punts, 8 rebots i 6 assistències).