NBA

LeBron James lluita contra la frustració

L’estrella dels Lakers intenta liderar un equip que no para de caure i sumar derrotes que l’allunya dels ‘play-off’

LeBron James lluita contra la frustració

Armando Arorizo / Efe

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

LeBron James està, nit rere nit, amb uns números estadístics espectaculars, amb xifres de rècord en molts casos. Però no ho està passant massa bé quan salta a la pista de bàsquet. Des de l’aturada de l’All-Star, els Lakers només han guanyat 2 dels seus 10 partits, precisament els dos en què ‘King James’ va haver de fer 50 i 56 punts.

Cada partit és una plantofada de realitat. A la humiliació patida fa 48 hores contra els emergents Phoenix Suns, ha seguit aquesta última matinada un altra repassada a domicili contra els Raptors, en un partit que ja perdien per més de 20 punts en el primer quart. Els seus 30 punts, 9 rebots i un efectiu 11 de 19 en llançaments de camp no són prou per sostenir un equip sense consistència, que es descús.

Lebron intenta mantenir-se desafiador i tot i que la seva figura, superada ja la frontera dels 37 anys amb un estat de forma que no deixa de sorprendre, es continua engegantint (és el segon anotador del campionat amb 29,7 punts de mitjana), la imatge de l’equip de Los Angeles no para d’empetitir-se.

A l’ull de l’huracà

Enmig d’aquesta crisi permanent no paren d’assenyalar-se culpables, començant per l’entrenador Frank Vogel i Russell Westbrook, tot i que cada vegada més veus assenyalen el vicepresident d’operacions, Rob Pelinka. Des del títol aconseguit fa dos anys, qui va ser l’agent de Kobe Bryant ha deixat marxar Kyle Kuzma, Caldwell-Pope, Alex Caruso, Danny Green, Markieff Morris i Wesley Matthews i ha incorporat Russell Westbrook, Malik Monk, Carmelo Anthony, Kent Bazemore, Wayne Ellington i DeAndre Jordan.

Els Lakers porten camí de firmar el pitjor balanç d’un equip amb LeBron al capdavant –en els seus dos primers anys de ‘rookie’ als Cavaliers va acabar amb 37-45 i per igualar-ho ara necessitaria un 8-6 per tancar la temporada, cosa que sembla bastant improbable–, quan en la línia de sortida apareixia a la llista de candidats a l’anell.  I en aquesta batalla, LeBron va deixant algunes imatges de la impotència i frustració que el dominen, com la furiosa arenga als seus companys i les pilotades contra terra després de lluitar i perdre un rebot sota la seva cistella.

Aquesta frustració ja ha quallat entre l’afició de l’equip de Los Angeles, que fa evident el seu malestar amb xiulets a cada partit del Crytpo.com Arena, el nom adoptat per l’Staples Arena per als pròxims anys, i també entre les llegendes de la franquícia com Magic Johnson, que a finals de gener mostrava tot el seu malestar amb un tuit. «Els aficionats dels Lakers poden acceptar una derrota, però ens mereixem alguna cosa més que la falta d’esforç i el nul sentit de la urgència d’aquest equip».

L’opció del ‘play-in’

En aquest tempestuós camí de 14 partits fins al final de la temporada regular, el repte dels Lakers és mantenir-se a la zona del ‘play-in’ (el novè i el desè equip tenen una última oportunitat d’entrar en els ‘play-off’) i fins i tot de conservar la novena plaça, a què aspiren uns inconsistents Pelicans. Però no hi ha motius per creure en un futur massa encoratjador per als Lakers en la posttemporada.

Notícies relacionades

Amb LeBron James superant de lluny el límit de minuts que li tocaria, un Russell Westbrook en la seva versió més pobra dels últims anys, l’únic punt d’esperança passa per la tornada d’Anthony Davis, absent dels camps per una lesió al turmell des del 16 de febrer, pronosticada amb entre 4 i 6 setmanes de baixa, i que sembla que ja és a punt de tornar.

«Fins que no em feu caure, em talleu el cap i estigui enterrat tres metres sota terra, tindré una oportunitat», va assegurar en to resilient LeBron, fa un parell de setmanes després de la derrota a casa en la visita dels Mavericks de Luka Doncic. «Mentre tinguem partits per jugar, continuem tenint les nostres opcions. En això confio. Odio perdre i això em deixa fet pols, però pel meu cap només passa preparar-me per al següent partit».