NBA

Harden i Embiid, connexió d’èxit per als Sixers

L’arribada de ‘La Barba’ a Philadelphia reforça la seva candidatura a l’anell aquesta temporada

Harden i Embiid, connexió d’èxit per als Sixers

Adam Hunger / AFP

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Tan sols han necessitat dos partits junts James Harden i Joel Embiid per disparar les expectatives als Philadelphia 76ers i acaparar les mirades de l’NBA. Dues victòries contundents davant els Timberwolves (133-102) i davant els Knicks (125-109), totes dues com a visitants, han demostrat que Harden (deu vegades All-Star, tres vegades màxim anotador del campionat i MVP 2017-18) pot formar una societat impagable al costat del dominant pivot camerunès per entrar a la carrera per l’anell.

Entre tots dos van sumar 127 punts en aquests dos partits. Harden va anotar 27 punts, 12 assistències i 9 rebots en el primer. Embiid va aconseguir un ‘doble doble’ amb 34 punts i 10 rebots. Els seus números van ser encara millors en l’exhibició de diumenge al Madison Square Garden: 29 punts, 16 assistències i 10 rebots per a Harden i 37 punts, 9 rebots i 9 assistències per a Embiid.

La primera opció

Notícies relacionades

Aquestes dues exhibicions no han tardat a disparar l’eufòria en els Sixers, que van tancar l’arribada de Harden l’últim dia del mercat de traspassos. Ben Simmons va marxar als Brooklyn Nets, on encara està pendent de debutar, donant-li sortida a una situació enquistada des de principis de temporada per la seva negativa a jugar. I Harden ha acabat al costat d’Embiid, el seu objectiu des de fa anys, per construir un projecte guanyador que no ha pogut iniciar-se amb millor peu. «Des del principi, a Houston, Philly era la meva primera opció. Sabia des de fa temps que aquest era el meu lloc ideal amb el millor pivot de la Lliga, Joel, i amb Doc Rivers. Soc feliç, honrat per ser aquí. Vull centrar-me a guanyar partits i guanyar el campionat», va proclamar Harden en la seva presentació, acompanyat per Daryl Morey, el president d’operacions dels Sixers, amb el qual ja va coincidir en la seva etapa a Houston, i que ha sigut clau en l’operació.

Les bones sensacions són compartides per Embiid, que ha rebut amb els braços oberts Harden, un jugador diferencial, capaç de generar cistelles fàcils per al camerunès, amb el qual ha demostrat la seva connexió, una cosa que no va aconseguir en la seva etapa fallida en els Nets al costat de Kevin Durant i Kyrie Irving. «Crec que som imparables», va destacar Embiid després de la victòria al Madison. «És un gran passador i algú que atrau molta atenció. Com deia al vestidor, soc feliç perquè no he de postejar en cada possessió individual, així que és fantàstic».