NBA

Kyrie Irving, el triomf de les tesis ‘antivacuna’

  • El base ultima la seva tornada a la competició amb els Nets a Indiana sense modificar la seva negativa a immunitzar-se

  • Brooklyn cedeix en la seva postura i acceptarà comptar amb la seva estrella per jugar els partits com a visitant

Kyrie Irving, el triomf de les tesis ‘antivacuna’

Sarah Stier / AFP

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’estrella dels Brooklyn Nets, Kyrie Irving, absent de les pistes des de l’octubre per la seva negativa a immunitzar-se contra la covid, prepara la seva tornada a l’NBA. La seva tornada segurament es produirà dijous a la matinada al camp dels Indiana Pacers. O bé el pròxim dilluns a Portland.

Irving no ha canviat d’opinió. És més, el base australià, que ha estat en els protocols de contagi de l’equip per un positiu, es manté ferm en la seva postura negacionista. Tampoc s’ha modificat l’escenari. La pandèmia segueix amb rècords de contagi per la variant òmicron. Però després d’absentar-se els 35 primers partits de la temporada, la franquícia de Nova York ha acabat cedint als desitjos del jugador australià de 29 anys davant l’empenta de la pandèmia i el jugador s’entrena amb el grup des del passat dia 29 de desembre. La covid ha afectat fins a 13 jugadors dels que són a les ordres de Steve Nash, tot i que ara no hi ha ningú inclòs en els protocols contra el virus.

«Coneixia les conseqüències però no hi estava preparat, ni de bon tros. Ho enyorava», va admetre fa uns dies Irving, en la seva primera entrevista amb els mitjans de comunicació, en què es va mostrar emocionat per la seva tornada a les pistes.

«A l’arribar a la temporada, tenia la meva idea de ser un integrant de l’equip a temps complet i poder jugar un gran bàsquet per allà. Però per desgràcia no va ser així. Les coses passen per una raó i ara som aquí i només estic agraït per això», va apuntar Irving, que sempre va apel·lar a raons personals i a la seva llibertat individual per oposar-se a ser vacunat.

Només com a visitant 

Irving només podrà alinear-se en els partits com a visitant, ja que la normativa de salut de Nova York l’obligaria a jugar vacunat. La dificultat d’integrar-lo només als partits fora del Barclays Center va ser l’argument que van utilitzar els Nets per deixar-lo al marge a l’inici de temporada. Però el propietari de la franquícia Joe Tsai ha sigut el primer a defensar la tornada del base estrella i reunir, a la fi, el seu ‘Big Three’: Irving, Harden i Durant. «Hem de ser pràctics. Sempre he dit que no vull convertir això en un assumpte polític. La meva única religió és guanyar partits i guanyar campionats», ha dit Tsai.

La tornada d’Irving podria ser el revulsiu que necessiten els Nets, que han cedit la primera posició de la Conferència Est davant els ambiciosos Bulls de DeMar DeRozan, Lavine i Vucevic.

Notícies relacionades

La derrota per 118-104 soferta aquest dilluns a la seva pista davant els Grizzlies d’un portentós Ja Morant (36 punts, 8 assistències) va generar un monumental enuig a Steve Nash que, amb un marcador en contra de 96-73 en el tercer quart, va enviar a la banqueta tots els titulars, inclosos uns desencertats Harden (19 punts, però 5 de 14 en tir) i Durant (26 punts, 8 de 24 en tir) i va apostar pels suplents.

És la tercera derrota consecutiva dels Nets, després de caure davant els Sixers i els Clippers, i possiblement el detonant per accelerar la recuperació d’Irving, que va fer una mitjana de 26,9 punts, 6 assistències i 4,8 rebots la passada campanya, opció que Nash veu amb molt bons ulls. «Tenint en compte que acaba de sortir dels protocols i no ha jugat a bàsquet se’l veu molt bé. Però no sé quina intensitat necessita per sentir-se amb confiança des d’un punt de vista personal. Ja veurem», va valorar el preparador canadenc.