NBA

L’onada de positius posa en risc el dia de Nadal de la NBA

L’onada de positius posa en risc el dia de Nadal de la NBA

Sarah Stier / AFP

1
Es llegeix en minuts

Els responsables de la NBA contenen l’alè davant la situació que travessa la Lliga, amb més d’un centenar de positius i l’amenaça evident de suspensió que planeja sobre la jornada estel·lar del dia de Nadal amb cinc partits de primera línia.

Hawks-Knicks, Celtics-Bucks, Wariors-Suns (23h, Vamos#), Nets-Lakers (02.00, Vamos#) i Mavericks-Jazz conformen l’atractiu programa que va dissenyar la NBA per a una jornada amb tanta tradició com el Boxing Day de la Premier anglesa de futbol (es disputa des de la segona temporada, la 47-48) i que té un enorme impacte econòmic i de promoció a nivell global.

Notícies relacionades

Els equips arriben tremolant a aquest dia. Els Nets són dels més afectats, ja que tenen 10 jugadors inclosos en els protocols de salut (Kevin Durant, Kyrie Irving i LaMarcus Aldridge, entre d’altres), però els Celtics en presenten vuit (Al Horford, Jabari Parker i Juancho Hernangómez) set els Mavericks (Doncic entre ells) o cinc els Lakers (l’entrenador Frank Vogel, Bradley i Bazemore).

L’escenari ha obligat la NBA, tancada en banda a suspendre el campionat, a aprovar una normativa que permet a les franquícies fitxar un jugador amb contractes de deu dies per cada contagi. Així, s’ha obert la porta a tornades inesperades (el retirat Joe Johnson als Celtics i Isiah Thoma als Lakers) perquè l’espectacle continuï.