L’NBA

Ricky Rubio il·lusiona en el seu debut amb els Cavaliers

El jugador català anota 12 punts amb 10 assistències en la victòria del seu equip contra els Grizzlies

AFP / JUSTIN FORD

2

Ricky Rubio va debutar dimecres a la nit amb el seu nou equip, els Cleveland Cavaliers, amb un doble doble a l’anotar 12 punts i 10 assistències en un partit en què es va lluir el base dels Memphis Grizzlies, Ja Morant, que va fer 37 punts. Rubio, que va acabar jugant 25 minuts després de començar el partit des de la banqueta, va asserenar el joc del jove equip de Cleveland i va aportar més profunditat i moviment de pilota en l’atac i una defensa més coordinada.

Però Morant, que a més de ser el màxim anotador del partit amb 37 punts va proporcionar sis assistències i dos taps, va ser imparable. El base va anotar un triple de quatre intents i els dos tirs lliures que va executar. A més de Morant, als Grizzlies van destacar Desmond Bane, amb 22 punts, i De’Anthony Melton, amb 20. El pivot Steven Adams va aconseguir 14 rebots.

El festival de Morant

El partit, jugat al FedExForum de Memphis davant 15.975 espectadors, es va iniciar amb igualtat. Mentre que als Grizzlies Morant concentrava les tasques anotadores, a l’equip de Cleveland la tasca es repartia de forma més equilibrada. Quan va acabar el primer quart, el marcador assenyalava un empat a 32-32. Morant sumava 12 dels punts del seu equip i Bane, nou més. Als Cavaliers, Cedi Osman era el màxim anotador amb nou punts, fruit dels tres triples que havia intentant en els primers 12 minuts. Allen i Sexton comptabilitzaven sis punts més cada un i Rubio, cinc.

Rubio, que va entrar al camp set minuts abans del final del primer quart després que Garland patís una ensopegada que li va causar molèsties al turmell, va deixar patent des dels primers minuts la seva qualitat. En tres minuts, el base del Masnou va anotar un llançament a mitja distància, va fer saltar la defensa dels Grizzlies a base d’assistències i va encistellar un triple. En defensa, Rubio robava pilotes i portava el seu equip al contraatac, cosa que va donar als Cavs una velocitat que no tenien amb Garland a la pista.

La reacció

En el segon quart, però, els Grizzlies van imposar la seva experiència sobre la joventut dels Cavaliers. A la represa, els de Memphis van anotar cinc triples consecutius (dos de Jaren Jackson i tres de Melton) que Cleveland va ser incapaç de contestar. Aquests cinc triples en poc més de tres minuts van pesar com una llosa sobre els Cavs, que acabarien el segon quart 12 punts per darrere dels Grizzlies, 73-61.

Després del descans, els Cavaliers van reaccionar. Amb una millor defensa, l’equip de Rubio només va concedir 21 punts en el tercer quart, alhora que va ser capaç d’anotar-ne 29. Amb un 94-90 al marcador es van iniciar els 12 minuts finals. Però un parell de triples i diversos robatoris de pilota van tornar a distanciar els Grizzlies a 14 punts. No obstant, els Cavs, que havien arribat a perdre de 16 punts en el segon quart, van començar a retallar la distància. A falta de 2,33 per al final, dos triples seguits van acostar Cleveland a un punt, 117-116.

Però va ser en va. Morant va reaparèixer, primer amb un llançament a mitja distància, i després amb una assistència a Melton per culminar un parcial de 7-0 amb un triple. Amb vuit punts d’avantatge quan faltava 1 minut per al final del partit, els Grizzlies van avortar l’intent de rebel·lió dels Cavs.