NBA

Kyrie Irving sobre la seva negativa a vacunar-se: «És el millor per a mi»

«En conec les conseqüències», assegura el base estrella dels Nets a Instagram i recalca que es no es planteja la retirada

Kyrie Irving sobre la seva negativa a vacunar-se: «És el millor per a mi»

Reuters

2
Es llegeix en minuts

El base estrella dels Brooklyn Nets, Kyrie Irving, va declarar que no volia perdre el salari ni l’oportunitat de competir per un campionat amb el seu equip, però que estava fent «el millor» per a ell al negar-se a rebre la vacuna Covid-19.

Els Nets van decidir dimarts que Irving no estaria amb l’equip perquè no és elegible per jugar a casa, on un mandat de Nova York requereix que els atletes professionals d’un dels equips de la ciutat estiguin vacunats per practicar o competir en llocs públics.

Parlant a Instagram Live, Irving va dir que estimava el bàsquet i que no es retiraria. «Estic fent el millor per a mi. En conec les conseqüències, i si això significa que soc jutjat i demonitzat per això, això és exactament el que és», va destacar Irving. «Aquest és el paper que interpreto, però mai he volgut renunciar a la meva passió, el meu amor, el meu somni per aquest mandat».

Irving s’hauria pogut entrenar amb els Nets i jugar partits fora de Nova York. Els Nets li pagaran per això, però està renunciant a aproximadament la meitat del seu salari de 35 milions de dòlars al perdre’s els partits a casa. «¿I què? No es tracta dels diners», va assenyalar Irving. «No sempre es tracta dels diners. Es tracta de triar el millor per a tu. ¿Creus que realment vull perdre diners?».

Els Nets, a l’expectativa

Irving va dir que recolzava les persones que s’havien vacunat i les que no, i va expressar el seu agraïment als metges. El base ‘all-star’ no va donar cap indicació que estigués en contra de ser vacunat, només que estava decidint no fer-ho. «Una vegada més, repetiré això. No es tracta dels Nets, no es tracta de l’organització, no es tracta de l’NBA, no es tracta de política», va reiterar Irving. «No és una sola cosa. Es tracta només de la llibertat del que vull fer».

Notícies relacionades

Irving no ha parlat amb els periodistes des del dia dels mitjans de comunicació dels Nets el 27 de setembre, quan va aparèixer a través de Zoom i va demanar privacitat quan se li va preguntar sobre el seu estat de vacunació. Els Nets són aspirants al campionat i Irving va dir que no volia perdre l’oportunitat que té amb ells.

El gerent general dels Nets, Sean Marks, va declarar que l’equip de bon grat donaria la benvinguda a Irving en les circumstàncies adequades, i Irving va deixar en clar que tornaria a jugar.

Temes:

Brooklyn Nets