Una decisió complexa

Les alternatives que maneja Marc Gasol

La història del pivot barceloní i els Lakers ha arribat a la seva fi i les incògnites s’obren entorn del futur: esgotar les seves opcions NBA, la tornada a Espanya o la retirada definitiva.

Les alternatives que maneja Marc Gasol

AFP

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

L’anunci, no per esperat, deixa de ser impactant. Marc Gasol viu les últimes hores a l’NBA. El traspàs dels Lakers als Grizzlies deixa entreveure el final d’una etapa del pivot català de 36 anys a la Lliga nord-americana després de 13 temporades. Només ho evitarà un tomb inesperat de guió, ja que el mitjà dels Gasol negocia a Memphis la rescissió del seu contracte, que el deixaria lliure per definir el seu futur. El dubte és si serà per fer un últim intent a l’NBA, tornar a Espanya o per retirar-se de forma definitiva, una cosa que encara no ha aclarit.

L’arribada de Marc Gasol no va acabar de funcionar per als Lakers i la confirmació del fitxatge de DeAndre Jordan només ha precipitat el moviment de fitxes en aquesta pretemporada. La possibilitat que continuï a l’NBA, tot i que mínima, no es pot descartar amb diversos equips estudiant l’experiència i envergadura d’un jugador com el Marc per fer l’últim pas de l’assalt al títol.

¿Un any més?

Aquest és el cas dels Golden State Warriors, que el valoren com un jugador amb gran visió de joc, capaç de generar des del lloc de pivot, que es complementaria bé amb Draymond Green, i que seria una referència perfecta per al jove James Wiseman, el número dos del draft del 2020, a qui les lesions han perseguit el seu primer any. Els Utah Jazz i els Portland Trail Blazers també es plantejarien la seva incorporació com un esforç més que interessant en el seu assalt a l’anell.

El Barça és una opció que no es pot descartar totalment. La situació econòmica del club, en aquests moments, no convida a l’optimisme i la negociació de la directiva amb Nikola Mirotic perquè redueixi la seva fitxa n’és la prova més evident. Però la presència de Juan Carlos Navarro, íntim amic del Marc, al capdavant de la secció blaugrana és la millor carta perquè es plantegi l’alternativa. A l’acabar-se la temporada passada Navarro ja va deixar clar que intentaria aconseguir l’arribada del Marc i aquesta possibilitat avui dia continua oberta.

Girona, al seu cor

El Marc ja ha comentat diverses vegades el desig de tancar la seva carrera a Girona, ciutat amb què l’uneix una relació molt especial. Va ser on va aconseguir consolidar-se com a jugador, entre el 2006 i el 2008 a les files de l’Akasvayu, abans d’anar-se’n als EUA. El 2014, el pivot va fundar el Club Escola de Bàsquet Marc Gasol, un projecte que s’ha anat desenvolupat any rere any i que ara compta amb el seu equip sènior a la LEB Or.

Notícies relacionades

Després de dos anys molt exigents, en què en l’àmbit esportiu s’ha vist molt exigit, l’última opció per al Marc és la retirada per establir-se, de forma definitiva, a Espanya amb la seva família, la seva dona Cristina i els seus dos fills, Júlia i Luca.

Ja no li queda res per demostrar en una pista, amb dos Mundials, dues plates olímpiques i dos Europeus amb la selecció. I èxits igual d’importants a l’NBA amb un anell el 2019 amb els Toronto Raptors, tres presències a l’All-Star, dos cops All NBA i un altre a l’equip defensiu