DELS LAKERS ALS GRIZZLIES I TALLAT

Marc Gasol deixarà l’NBA i tornarà a casa

  • Els Lakers traspassen el jugador als Grizzlies, que li rescindiran el contracte

  • Una retirada o acabar jugant en el Bàsquet Girona que ell va fundar són els dos escenaris més plausibles

Marc Gasol deixarà l’NBA i tornarà a casa

Archivo

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Marc Gasol viu les seves últimes hores a l’NBA. Els Lakers traspassaran el pivot català als Memphis Grizzlies, que al seu torn negociaran per rescindir el seu contracte. El mitjà dels Gasol quedarà així lliure per tornar a Espanya, on, als 36 anys, podria continuar jugant, possiblement en el Bàsquet Girona, o retirar-se.

Els Lakers van anunciar aquest divendres la incorporació del pivot ‘all-star’ DeAndre Jordan, el que deixava clar que la sortida de Marc Gasol era imminent. Per acumulació de jugadors en aquesta posició (ja estava allà Anthony Davis i també ha arribat Dwight Howard) com per una qüestió econòmica. Al conjunt de Los Angeles també han arribat aquest estiu Russell Westbrook i Carmelo Anthony, completant una extensa nòmina de veterans ‘all stars’ (juntament amb Lebron James i Rajon Rondo) que obligaven a deixar anar pes salarial.

Notícies relacionades

Els Lakers traspassen Marc Gasol a Memfis (el mateix camí que va fer el 2008 després de ser elegit pels Lakers en el ‘draft’) al costat d’una segona ronda del 2024 i diners a canvi dels drets del pivot xinès Wang Zhelin, ‘draftejat’ pels Grizzlies en la segona ronda del 2016, segons informa Adrian Wojnarowski per a l’ESPN. Marc va militar una dècada en la franquícia de Tennessee, abans de fitxar pels Raptors per conquerir l’anell de campió de l’NBA, però aquesta vegada tot apunta que no tornarà a lluir la seva samarreta. Les dues parts negociaran la rescissió del contracte i l’internacional espanyol serà lliure per tornar a Espanya amb la seva família.

El jugador de Sant Boi ha dit en més d’una ocasió que li agradaria acabar la seva carrera a Girona, on va explotar després de passar pel Barça. El 2014 va fundar el Bàsquet Girona, primer com a escola de formació i des del 2017 competint. Va començar a la Lliga EBA (quarta categoria) i ja milita en la LEB Or. Jugar en el seu propi club o una retirada semblen ara mateix els desenllaços més probables